Vágólapra másolva!

Újpest-Dunaújváros döntő lesz a jégkorong Magyar Kupában

Az Újpest és a házigazda Dunaújváros jutott be a jégkorong Magyar Kupa szerdai fináléjába, miután az elődöntőben a lilák 6-0-ra nyertek az FTC ellen, az Acélbikák pedig 3-1-re verték a Miskolcot.

Hamburger Hungária MK, elődöntők:
Újpest - FTC Trio Trend 6-0 (3-0, 1-0, 2-0)
gól:
Kiricsenko (11., 16.), Dubek (14.), Borbás (31.), Sikorcin (41.), Németh (56.)

Dunaújvárosi Acélbikák.Docler - Miskolci Jegesmedvék 3-1 (0-0, 0-0, 3-1)
gól:
Tőkési (46.), MacSweyn (49.), Kiss (59.), illetve Petres (57.)

A helyi rendőrök és a szervezők nagyon készültek a fővárosiak meccsére, hiszen két napja, a Winter Classic nyitottpályás mérkőzésre több ferencvárosi szurkolót nem engedtek be a budapesti Kisstadionba, és ezt az FTC néhány fórumon szóvá tette.

Ráadásul közismert a két tábor ellenségeskedése. A dunaújvárosi rendezők tájékoztatása szerint a lefújásig sem a csarnokban, sem annak környékén, sem pedig a városban nem volt rendbontás.

A találkozó amúgy sima újpesti sikert hozott, a zöld-fehérek nem játszottak olyan jól, és nem tudtak olyan hatékonyan hajrázni, mint tették azt vasárnap, amikor a végjátékban és a hosszabbításban is eredményesek voltak. A másik ágon a házigazda Dunaújváros az esélyeknek megfelelően 3-1-re győzte le a Miskolcot.

* * *

Az SC Csíkszereda két góllal legyőzte riválisát a Brasov pályaválasztása mellett Csíkszeredán rendezett keddi mérkőzésen a magyar-román jégkorong-bajnokságban, a Mol Ligában.

Eredmény:
Brasov (romániai) - SC Csíkszereda (romániai) 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)