Vágólapra másolva!
Pletykaszinten már korábban felmerült, hogy Sterbik Árpád honosítása után újabb klasszist szeretne megnyerni a Spanyol Kézilabda Szövetség. A kiszemelt nem más, mint a kilenc éve Barcelonában szereplő jobbátlövő, Nagy László, aki a Délmagyarországnak adott nyilatkozatában elismerte, foglalkoztatja a gondolat.

"Mindenkit megnyugtatok, nincs a zsebemben másik útlevél. A kinti szövetség vezetői már az athéni olimpia előtt pedzegették, hogy szeretnék, ha náluk játszanék. Nem tagadom, a korábbiaknál most valóban sokkal komolyabbak a tárgyalások. Ha a családom jövőjét tartom szem előtt, Spanyolország nagyobb lehetőségeket rejt magában. Konkrétum még nincs, de nem zárom ki, hogy spanyol válogatott leszek" - nyilatkozta a Délmagyarországnak Nagy László, a magyar válogatott balkezes átlövője.

Nagy 19 évesen, 2000-ben szerződött Barcelonába, a katalán sztárcsapattal eddig szinte mindent megnyert: kétszeres spanyol bajnoknak (2003, 2006), háromszoros spanyol kupagyőztesnek (2004, 2007, 2009), EHF-kupa-győztesnek (2003) és Bajnokok Ligája győztesnek (2005) is mondhatja magát.