Vágólapra másolva!
Budapesten is diadalmaskodni tudott az olasz Pro Recco együttese a magyar bajnok Vasas ellen a férfivízilabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, így a címvédő itáliai együttes 3 gólos előny birtokában várhatja az április 22-i visszavágót. A LEN-kupa-döntő első mérkőzésén a Szeged kétgólos vereséget szenvedett a görög Panioniosz otthonában.

Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Pro Recco (olasz) 8-11 (1-4, 3-1, 3-4, 1-2)
a magyar góldobók:
Varga Dániel 3, Kis 2, Steinmetz, Hosnyánszky, Tóth 1-1

Összesen kilenc, és kivétel nélkül magyar olimpiai bajnok szállt vízbe a Komjádi uszodában szerda este, öten - Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Steinmetz Barnabás, Varga Dániel és Varga Dénes - a vendéglátó Vasas színeiben, négyen - Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Märcz Tamás - a reccói alakulat légiósaként.

Többségük együtt harcolta ki a legutóbbi, pekingi ötkarikás aranyat, most, klubszinten azonban riválisként egymás ellen viaskodtak, nem kis tétért, hiszen a párharc továbbjutója az Euroliga legjobb négy csapata között, a Final Fourban folytathatja.

A góltermelést Varga Dániel kezdte meg emberelőnyben elvállalt remek pattintott lövéssel, de Benedek hamar egyenlített (1-1). A háromszoros olimpiai első magyar balkezes újabb villanása nyomán már 3-1-re elhúzott a vendéggárda, az első szünetre pedig 1-4-nél vonulhattak el a csapatok.

A folytatás éppen ellentéte volt a nyitó 8 percnek: bár Madaras "félpályás" kapufás gólja még a vendégcsapat fölényét jelezte, utána azonban fordult a kocka, a Vasas feléledt, és egyre közelebb nyomult riválisához, a nagyszünetig minimálisra csökkentve hátrányát (4-5).

A várt hasonló eredményes játék azonban elmaradt, az itáliaiak nemzetközi legénysége megrázta magát, s a harmadik negyed közepére újfent tetemes lett a különbség (4-8), többek között Kásás bombagóljával. Hosnyánszky, és az ellenféllel a harcot a leghatékonyabban felvevő Varga Dániel, aki harmadszor is betalált, 6-8-ra, Tóth Márton pedig 7-9-re zárkóztatta fel a Vasast, miközben a szintén három gólt jegyző Benedek is jókor lőtt jó helyre.

A befejező játékrész Madaras emberelőnyös góljával indult (7-10), amivel el is dőlt a budapesti csata kimenetele, jóllehet még itt is, ott is egyszer-egyszer rezdült a háló, hazai részről Kis centergóljával. A szépségtapasz sem másíthatta meg azonban a Vasas szempontjából csúf tényt: a Pro Recco sikerével alighanem már a negyeddöntős nyitányon megadta a választ a négy közé jutás kérdésére, a Komjádi uszoda mintegy háromezer nézőjének őszinte bánatára.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Ilyen jó csapat ellen nagyon nehéz játszani, és főleg győzni, hát ha még oda is fújnak a játékvezetők. De nem szeretném pusztán az ő nyakukba varrni a vereségünket, mi is követtünk el hibákat rossz időpontban, s fizikálisan nagyon elfáradtunk. A Vasas sokkal jobban is tud vízilabdázni, mint azt ma tette, amikor pedig nagyon szerettünk volna nyerni, különösen ilyen közönség előtt, de hát nem sikerült, nagyon sajnáljuk."