Vágólapra másolva!
A Phoenix Suns sorozatban az ötödik győzelmét aratta az NBA-ben: a legutóbbi játéknapon a Denver Nuggets ellen nyert 118-115-re hazai pályán. Az újabb sikerrel a Phoenixnek már csak hárommal kevesebb győzelme van, mint a Nyugati főcsoportban jelenleg nyolcadik helyezett, s ezzel még éppen rájátszást érő pozícióban lévő Dallas Mavericksnek.

A Memphist verő Miamiban ismét a mesterlövészek listáján éllovas Dwyane Wade volt a főszereplő: az olimpiai bajnok sztár 27 pontig jutott, így 24-gyel túlszárnyalta eddigi - 2040 pontos - idénycsúcsát, amelyet a 2006-os NBA-bajnoki cím megszerzésekor állított fel. Mielőtt az este hőse levonult a parkettről, még odaadta a mezét egy mozgássérült kisfiúnak.

"Többször is meglátogattam már őt, a szobája tele van Heat-emléktárggyal, már csak a mezem hiányzott neki. Megláttam a meccs közben, hogy hol ül, így a dudaszó után meglephettem a trikómmal" - nyilatkozta Wade.

A Minnesotát felülmúló Atlanta sorozatban nyolcadik hazai sikerét aratta, erre 12 éve nem volt példa a klub történetében. A diadalmenetet nehéz lesz folytatni, mivel a héten még a San Antonio Spurs, a címvédő Boston Celtics, majd a Los Angeles Lakers látogat a Sólymokhoz.

Ősztől lesz kapható a Los Angeles Lakers kosarassztárjáról, Kobe Bryantről elnevezett luxusóra. A lakerstoday.com honlap szerint a svájci Nubeo cég által előállított Black Mamba nevű sorozatból 1074, zafírokkal díszített darab készül az olimpiai és háromszoros NBA-bajnok nevével. Az évente csupán négyezer időmérő szerkezetet gyártó vállalat különszériás darabjairól egyelőre annyit tudni, hogy áruk 2100-tól (462 ezer forint) 285 000 dollárig (62,7 millió forint) terjed majd.

Eredmények:
Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 109-97
Washington Wizards - Chicago Bulls 99-101
Boston Celtics - Los Angeles Clippers 90-77
Miami Heat - Memphis Grizzlies 94-82
New York Knicks - Orlando Magic 102-106
Phoenix Suns - Denver Nuggets 118-115
Portland TrailBlazers - Philadelphia 76ers 108-114 - hosszabbítás után