Vágólapra másolva!
A továbbjutás szempontjából fontos mérkőzés előtt áll az MKB Veszprém férfi és a Győri Audi ETO női csapatára a kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Marian Cozma meggyilkolása okozta sokkból éledező Veszprém múlt vasárnap fantasztikus csatában nyert a spanyol Ademar León ellen. Most pedig a középdöntőt szintén győzelemmel kezdő francia Montpellier otthonában kell fellépnie Mocsai Lajos alakulatának.

Az már korábban biztos volt, hogy a Veszprém csak akkor juthat tovább a negyeddöntőbe, ha a két idegenbeli meccséből legalább egyet megnyer.

A Győr női együttese a középdöntőben két forduló után százszázalékos, és ha most a Borbás Ritával és Szűcs Gabriellával felálló román Oltchim Valcea vendégeként is győzni tudna, akkor szinte biztos a BL-elődöntő. Az ETO ebben az idényben minden idegenbeli összecsapását megnyerte.

A férfi KEK-ben a magyar-magyar párban a Dunaferr remek hajrával verte az elkényelmesedő Szegedet, ám a Tisza-partiak otthon félelmetesek, és emiatt a négygólos hátrány nem tűnik soknak.

A férfi EHF Kupában a Debrecen 11 gólos hátrányt szedett össze Velenjében, így bravúr lenne a szlovénok elleni siker.

A hétvégi program
Férfi BL, középdöntő, III. csoport, 2. forduló:
Montpellier (francia) - MKB Veszprém, vasárnap 18.30

Az állás: 1. MKB Veszprém 4 pont, 2. Montpellier 3 (86-84), 3. Ademar León (spanyol) 3 (85-83), 4. Flensburg-Handewitt (német) 2

Női BL, középdöntő, II. csoport, 3. forduló:
Oltchim Valcea (román) - Győri Audi ETO KC, szombat 18.00

Az állás: 1. Győr 4 pont, 2. Valcea 2 (58-53), 3. Podgorica (montenegrói) 2 (50-53), 4. Ljubljana (szlovén) 0

Férfi KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Pick Szeged-Dunaferr, szombat 17.30 (első mérkőzés: 29-33)

Férfi EHF-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
DKSE-Airport Debrecen - Velenje (szlovén), szombat 17.00 (24-35)