Vágólapra másolva!
A Chicago kihasználta, hogy a Cleveland sztárja, LeBron James a negyedik negyedben sérülten gyengébb dobóformát mutatott, és legyőzte a Cavalierst az NBA legutóbbi játéknapján. A Bikák 17 pontos hátrányt dolgoztak le a második félidőben, és ezzel hat vereség után nyertek újra idegenben. Larry Hughes nagyon kitett magáért korábbi csapata ellen, a Cavstól februárban eligazoló hátvéd 25 pontjából 19-et az utolsó két negyedben szerzett.

James 33 pontig jutott, de a negyedik negyedben csak egy pontot kapart össze, ekkor már fájós bokája és háta miatt kevesebbet töltött a parketten. A végén még megvolt a lehetőség a hazaiaknak a hosszabbítás kiharcolására, de James szorongatott helyzetből ziccert rontott, aztán a túloldalon Ben Gordon bedobott két büntetőt, ezzel három ponttal ment a Bulls, az utolsó szó Daniel Gibsoné lehetett volna, de lejött a triplája a gyűrűről.

Nagy csatában nyert a Houston a Portland ellen, a Rockets vezére szokás szerint Tracy McGrady volt, aki 35 pontot dobott, ebből 26-ot a második játékrészben. A Rockets két zakó után talált vissza ismét a helyes útra, és ebben az idényben mind a négy alkalommal legyőzte a Portlandet, a tavalyi szezonból maradt diadallal így öt meccs óta veretlen a texasi alakulat a TrailBlazers ellen.

A Sacramento és a Clippers tét nélküli találkozót vívott, hiszen egyik gárda sem lehet már ott a rájátszásban, de azért a presztízs miatt hajtottak a fiúk, a Kings végül 110-98-ra nyert, és ezzel elkerülte, hogy nyeretlenül zárja az idényt a Los Angeles-i rivális ellen.

eredmények:
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 98-101
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 110-98
Portland TrailBlazers - Houston Rockets 86-95