Vágólapra másolva!
Abban bízik az Alba Volán jégkorongcsapata, hogy bekerül a legjobb nyolc közé az osztrák bajnokságban. A székesfehérvári együttes az alapszakaszt az utolsó, tizedik helyen zárta, ám most kezdődik az utolsó négy alakulat számára egy újabb kör, amelynek első két helyezettje csatlakozik a legjobb hat mezőnyéhez.

"Nem kezdtük jól a szezont, az első 15 mérkőzést elveszítettük. De aztán jót tett az edzőváltás, és az új légiósok is jobban teljesítenek, mint azok, akik velünk kezdték a szezont, de már elbúcsúztunk tőlük. Az alapszakaszban végül csak öt győzelmünk volt, pedig nyolc-tízre számítottunk. Érződik, hogy ez tanulóév számunkra" - mondta id. Ocskay Gábor szakosztályvezető a klub szerdai sajtótájékoztatóján.

Ezen mutatták be az új csatárszerzeményeket, a szlovén Matic Kranjt és az amerikai Sam Ftoreket. Utóbbi édesapja, Robbie Ftorek az észak-amerikai profiligában, az NHL-ben is dolgozott vezetőedzőként. A fiú legutóbb az NHL alatt működő IHL-ben játszott, és a Bloomington együttesének második legeredményesebb játékosa volt.

A fehérvári gárda pénteken Innsbruckban kezdi meg a negyeddöntőbe jutásért zajló szakaszt. A tiroli együttesnél a múlt héten edzőváltás történt: a magyar szövetségi kapitánynak, az exszékesfehérvári Pat Cortinának köszönték meg a munkáját.

Állás az újabb forduló előtt:
1. Innsbruck 2 pont
2. Olimpija Ljubljana 1
3. Graz és Alba Volán 0-0

(A négy csapat oda-visszavágós rendszerben találkozik egymással, és az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.)