Vágólapra másolva!
Augusztus 7-12-e között Berlinben rendezik a férfi vízilabdázók Világliga-döntőjét. A magyar csapat a hét elején Balatonfűzfőn készült, majd Székesfehérváron legyőzte a szlovákokat, s már nagyon várja a németországi megmérettetést, amelyen csakis a döntőbe kerülés, illetve a győzelem lehet a végcél.

"Az öt nagy vízilabdaversenyt tekintve a Világliga a legkisebb testvér, amely nem mérhető egy Eb-hez, egy világbajnoksághoz, de színvonalas esemény. Ha a papírformát vesszük, akkor megnyerjük a csoportot, utána a négy között Kína jön, végül magyar-szerb döntő következhet" - elemezte a helyzetet Kiss Gergely a [origo] kamerája előtt.


Varga Dániel úgy nyilatkozott, kötelező győzelmeket vár a csoportban, viszont a fináléban a szerbek ellen nagyot kell domborítani. Kis Gábor azon a véleményen volt, mivel a kvartett nem acélos, nagy fölénnyel kell bejutnunk a döntőbe.


Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint "jó lesz lemérni a jövő szempontjából, hol is tartunk. A tengerentúli csapatok felpörögve játszanak majd, a németek otthon vannak, a szerbeket nem is kell említenem. Edzőmeccsen sem szeretünk kikapni, miért szeretnénk éppen Berlinben?"