Vágólapra másolva!
A Golden State Warriors hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a Utah Jazz ellen, s ezzel 2-1-re szépített az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának főcsoport-elődöntőjében.

A párharc Salt Lake Cityben rendezett első két meccsével ellentétben ezúttal kevés izgalom akadt a találkozón, ugyanis a két kiélezett küzdelemben elszenvedett vereség miatt felpaprikázott hazaiak elsöprő lendülettel játszottak és már korán egyértelművé tették, hogy ezúttal csak ők nyerhetnek.

A Golden State játékosainak ellentmondást nem tűrő hozzáállásával a vendégek az első negyedben még igen (30-27), a másodikban azonban már nem tudtak mit kezdeni, így a félidőre eldőlt minden: 70-49-re vezettek már ekkor a Harcosok, s fordulás után gond nélkül őrizték meg előnyüket (125-105).

A hazaiaknál ezúttal is Baron Davis volt a legjobb 32 ponttal és 9 gólpasszal, mellette ráadásul Jason Richardson is kitűnően játszott, és 25 pontot szerzett. A Jazz játékáról sokat elárul, hogy egyetlen játékos sem érte el a 20 pontot, s talán egyedül Carlos Boozer érdemel dicséretet 19 pontjáért és 11 lepattanójáért. A párharc negyedik összecsapására magyar idő szerint hétfőn hajnalban kerül sor Oaklandben.

Rájátszás, Nyugati-főcsoport, elődöntő, 3. mérkőzés:
Golden State Warriors - Utah Jazz 125-105
A párharc állása: 2-1 a Utah javára.
Az összecsapás az egyik fél negyedik sikeréig tart.

A szakírók szavazatai alapján mindeközben összeállították a bajnokság 2006/2007-es szezonjának első számú ötösét, amelybe ezúttal csak a Nyugati-főcsoportban szereplő csapatok közül került be játékos.

A legjobbak közé a Phoenix Suns két kosarast is ad, miután a korábbi két szezon legértékesebbjének (MVP) választott Steve Nash mellett Amare Stoudemire is kiérdemelte az elismerést.

Mellettük a Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant, a San Antonio Spurs legjobbja, Tim Duncan és a Dallas Mavericks német klasszisa, Dirk Nowitzki került be.

A szezon második számú ötösébe a Houston Rockets két vezérét, Tracy McGradyt és Jao Minget, valamint LeBron Jamest (Cleveland Cavaliers), Gilbert Arenast (Washington Wizards) és Chris Bosht (Toronto Raptors) választották be a zsurnaliszták.