Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott számára az első három hely valamelyikének megszerzése a cél a jövő vasárnap kezdődő ljubljanai divízió I-es világbajnokságon - döntött a magyar szövetség elnöksége.

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese április 15-én Litvánia, 16-án a házigazda Szlovénia, 18-án Románia, 19-én Nagy-Britannia, 21-én pedig Japán legjobbjaival mérkőzik. A csoport győztese jut fel a világ élvonalába, és vehet részt a 2008-as kanadai "nagy" világbajnokságon.

Az elnökség a Cortina által megadott előzetes keretet elfogadta, melyet közvetlenül a vb előtt fog leszűkíteni az utazó csapat létszámára.

A 18 éven aluli együttes élére Eduard Giblakot nevezték ki. A szlovák szakember a szezon elején még az Újpest felnőtt csapatának volt a vezetőedzője. A csapat április 15. és 21. között a Miskolcon rendezendő divízió II-es vb-n szerepel, és az elnökség a feljutást, vagyis az első hely megszerzését tűzte ki célul a számára. A korábbi vezetőedző-kettős, Ancsin László és Faragó Gyula segítőként tevékenykednek.

A leköszönő Doór András helyett Kovács Béla - a korábbi dunaújvárosi játékvezetőt - lett a Játékvezetői Bizottság első embere.