Vágólapra másolva!
Tíz éve, szeptember 12-én hunyt el közúti balesetben Horváth Judit, a pécsi NB I-es nőikosárlabda-csapat kapitánya. A 67-szeres válogatott és háromszoros bajnok játékos halálának évfordulója alkalmából szerdán megemlékezést tartottak a baranyai megyeszékhelyen.

Délelőtt ünnepélyes koszorúzásra került sor a pécsi köztemetőben Horváth Judit sírjánál, melyen részt vett Tasnádi Péter polgármester is. Később a klub vezetőinek, korábbi és jelenlegi játékosainak valamint szurkolóinak részvételével ünnepség zajlott le a Lauber Dezső Sportcsarnok előtt, a "Kosárlabdázónő" szobornál.

A virágok elhelyezése után sajtótájékoztatót rendeztek benn, a kosárklasszis egykori sikereinek színhelyén. Ezen bemutatták Katits Kálmán "Cs.K." című filmetűdjét, amely Horváth Juditról szól, 1998-ban készült és első díjat nyert Győrben, a Dunántúli független film- és videofesztiválon a dokumentumfilm kategóriában.

Rózsa Gábor, a MiZo Pécs 2010 ügyvezetője bejelentette, hogy a klub díjat alapított. Az első évben a Horváth Judit emlékérem arany fokozatában négyen (két egykori játékos, Jolanta Vilutyte és Sztojkovics Éva, valamint a két jelenlegi edző, Rátgéber László és Füzy Ákos), az ezüstben heten (köztük hat aktív, illetve már visszavonult kosaras), a bronzban pedig tízen (mind játékosok) részesültek.

A hivatalos díjátadó ünnepség november 12-én lesz Pécsett.