Vágólapra másolva!
Százszázalékos teljesítménnyel fejezte be szereplését, és védte meg címét a pécsi Horváth Judit-emléktornán a magyar nőikosárlabda-válogatott, amely utolsó mérkőzésén az Eb-8. szerb-montenegróiakat győzte le.

A szeptemberi Európa-bajnoki középdöntőre készülő Rátgéber-együttesben a szolnoki Papp Krisztina (25 pont) és Csákány Emőke (14) nyújtott kiemelkedő teljesítményt a két addig veretlen csapat találkozóján.

A hazaiaknál hiányzott az első találkozón megsérült Eördögh Edit, a diósgyőriek klasszisa ugyanis keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében, ezért várhatóan több hónapos pihenőre kényszerül.

A viadal előtt árverésre bocsátották az 1997-ben közlekedési balesetben elhunyt Horváth Judit mezét, amelyben a PVSK sokszoros válogatott kapitánya ezüstérmet nyert az NB I 1986/1987-es idényében. A becses relikviát egy székesfehérvári rajongó szerezte meg 50 ezer forintért.

Magyarország - Szerbia és Montenegró 69-57 (18-10, 22-16, 15-12, 14-19)

Rátgéber László szövetségi kapitány:
"Olyanok játszottak ma, akik kiérdemelték a tudásukkal, azaz a lehető legjobb összeállításban szerepeltünk. Ennek következtében felgyorsult a csapat, de a lepattanószedésben továbbra is problémáink vannak. A ma legyőzött szerbek azonos szinten vannak a középdöntős csoportunkból a litvánokkal és az olaszokkal, de a franciáknál gyengébbek. Nem lesz tehát könnyű dolgunk."

A másik mérkőzésen: Románia - Bosznia-Hercegovina 88-58
A torna végeredménye:
1. Magyarország 6 pont
2. Szerbia és Montenegró 5
3. Románia 4
4. Bosznia-Hercegovina 3

A magyar válogatott jövő hétvégén a kassai négyes tornán folytatja felkészülését, amelyen a házigazda szlovákok mellett Finnország és Szlovénia lesz az ellenfele.