Vágólapra másolva!
Hazai pályán aratott két győzelme után az Alba Volán-FeVita idegenben is nyert a Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu ellen a jégkorong Borsodi Liga döntősorozatának harmadik mérkőzésén, így ha vasárnap is sikerrel jár a címvédő, sorozatban ötödször lesz bajnok.

Borsodi Jégkorong Liga, döntő, 3. mérkőzés:
Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu - Alba Volán-FeVita 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Dunaújváros, 2000 néző
v.: Árkovics
gól: Palovcik (15:54, Stasny), Simon (45:30, Majoross)
kiállítások: 14 perc, illetve 18 perc
A párharc állása: 3-0 a Volán javára.

Nagy iramban kezdték a csapatok a döntő harmadik felvonását, a meccs elején a Volán előtt adódott több helyzet. A harmad közepén kezdett leülni a meccs, amikor vezetést szerzett a címvédő: a Vargyas kiállítása miatti emberelőnyből húsz másodperc telt el, amikor Palovcik közelről a kapuba talált.

A második harmadban már több helyzet adódott az újvárosiak előtt, a vendégek azonban taktikusan védekeztek és megőrizték kapujukat a góltól, igaz, maguk sem tudtak eredményesek lenni, így a záró játékrész előtt nem változott az állás.

Az utolsó húsz percben a fehérváriak hamar kétgólosra növelték előnyüket Simon Csaba révén, így eldőlni látszott a meccs. A hazai akciókban nem volt átütőerő, így a taktikusabb kék-fehér csapat a döntő harmadik összecsapását is megnyerte. Ha az Acélbikák nem tudnak újítani, vasárnap története hetedik bajnoki aranyérmét ünnepelheti a Volán.

Mobilpress