Vágólapra másolva!
A Vasas a Komjádi uszodában simán verte a BVSC-t a férfivízilabda-bajnokságban. A hazaiak már az első nyolc perc után tetemes előnyre tettek szert, amit a folytatásban is megtartottak, a piros-kékek a végére kiengedve is sikeres főpróbát tartottak az Eger elleni rangadó előtt.

férfivízilabda ING OB I:
TEVA-VasasPlaket - BVSC 14-8 (5-0, 3-2, 5-3, 1-3)
Komjádi uszoda, 200 néző
gól: Varga Dénes 3, Tóth M. 2, Mátyás 2, Hosnyánszky 2, Kuncz 1, Steinmetz Á. 1, Steinmetz B. 1, Takács 1, Kincses 1, illetve Szabó B. 4, Simon A. 1, Rókus1, Balatoni 1, Pecz 1

Forrás: [origo] A meccs összefoglalója

A pénteken elhunyt Puskás Ferenc emléke előtt adózva egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót. A mérkőzésen gyorsan kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak Mátyás és Steinmetz Ádám góljával.

Ebben a negyedben a vendégeknek nem volt gólszerzési esélyük a jól védekező Vasas ellen. Az utolsó két perc ismét Földi László tanítványairól szólt. Három újabb piros-kék találattal ötgólos lett Steinmetz Barnáék előnye (5-0).

A következő nyolc percben felszabadultabban játszottak a vasutasok, aminek eredményeként Simon találatával megszerezték első góljukat. A továbbiakban is lelkesen küzdöttek, de az utolsó percek most is az angyalföldieké voltak, akik biztosan nyerték ezt a játékrészt is (8-2).

A szünet után Varga Dénes valamint Hosnyánszky két találatával a negyed közepén már kilenc gól volt a különbség (12-3). Ekkor kapust cserélt Földi László, és több fiatal játékosnak is lehetőséget adott a bizonyításra, így Szabó Botond vezetésével tudott faragni a hátrányból a BVSC (13-5).

Az utolsó felvonásban már nem koncentráltak annyira a Vasas játékosai, ezért tovább csökkentették hátrányukat a vendégek, de nem tudták veszélyeztetni az angyalföldieket. Végül megérdemelt győzelmet aratott a piros-kék együttes, ráadásul Földi László több variációt is ki tudott próbálni az Eger elleni ütközet előtt (14-8).

(Mobilpress)