Vágólapra másolva!
A férfipóló-bajnokság vasárnap esti, egyidőben játszott rangadói nem kis meglepetésre egyformán a vendégcsapatok győzelmét hozták. A Kőér utcában a címvédő Honvéd a kupagyőztes Vasast fogadta, s az angyalföldiek 10-9-re diadalmaskodtak, míg az Eger a Szeged vendégeként nyert 8-7-re.

Vízilabda ob I, 15. forduló:
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 9-10 (0-2, 3-4, 2-3, 4-1) (videoösszefoglaló)
Kőér utca, 400 néző
vezette: Juhász, Kiszelly
gól: Biros 2, Paján 1, Benedek 1, Kiss G. 1, Bárány 1, Fodor 1, Tóth M. 1, Vári 1, illetve Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Vindisch 2, Steinmetz Á. 1, Mátyás 1, Heinrich 1.

Igazi rangadót rendeztek a Kőér utcában vasárnap este, hiszen a veretlen Domino fogadta a bajnoki címre törő Vasas együttesét. A Vasas rendkívül keményen, fegyelmezetten védekezett, amivel a hazaiak nem tudtak mit kezdeni, ráadásul a vendégek támadásban pontosak voltak, így kétgólos előnnyel zárták az első negyedet.

A második nyolc percben továbbra is gyengélkedett a Honvéd, rengeteg eladott labda és pontatlan lövés jellemezte a játékát. A dominósok első góljukat csak a tizedik percben szerezték Paján révén, majd a végén magukra találtak, és sikerült faragniuk az addigra összeszedett hátrányból.

A harmadik negyedben felváltva lőtték a gólokat a csapatok, a Honvéd próbálta ledolgozni hátrányát, de a Vasas minden egyes találatra tudott felelni, így kétgólos fórral várhatták a vendégek az utolsó felvonást.

Ennek megfelelően hatalmas küzdelmet hozott a záró nyolc perc, hosszú ideig nem is tudott gólt dobni egyik gárda sem. Tóth Márton lövésével már elérhető közelségbe került a pontszerzés, de Vindisch találatára Várié már csak szépségtapasz volt.

Sikerével a Vasas megszakította a Domino veretlenségét a magyar bajnokságban, egyben visszavágott a Komjádi-uszodában elszenvedett novemberi kudarcért.

Az ugyancsak a legjobb négy közé pályázó vidéki élcsapatok ütközetéből a kevésbé ideges Eger került ki győztesen. A szegediek rendre elhibázták emberelőnyös helyzeteiket, és hiába nyerték hatalmas hajrával 4-0-ra az utolsó negyedet, az addig felhalmozott tetemes hátrányt leküzdeni már nem tudták.

További eredmények:
Szeged-Beton VE - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 7-8 (0-1, 3-5, 0-2, 4-0)
Szolnoki Főiskola VSC - OSC-Kaposvár 15-4 (2-1, 4-2, 5-0, 4-1)
BVSC - Legrand-Szentesi VK 6-7 (3-3, 2-2, 1-0, 0-2)
Neptun VSC - Betonút-FTC 5-24 (1-5, 1-8, 2-2, 1-9)
Dermax-UTE-VB Leasing - PVSK-Fűszért 13-8 (3-3, 5-1, 1-1, 4-3)

MobilPress/MTI