Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-csapatoknak a téli-tavaszi idény elmúlt hétvégi, első fordulójával újraindult ob I-es küzdelmében az új héten szünet következik, három magyar gárdára azonban fellépés vár: az európai pólós program részeként a Honvéd és a Vasas Euroliga-csoportjában, a Szeged pedig a LEN-kupa negyeddöntőjében száll vízbe.

Közülük - kényszerűen - a Szeged-Beton VE lesz a legfrissebb, a szerdai játéknaphoz ragaszkodó olaszok egyik elitalakulata, a Savona fogadja Gyöngyösi András együttesét.

A szakvezető olyan első mérkőzésben bizakodik, amely után marad esély a második számú kontinentális kupa legjobb négy közé jutásért zajló párharcának február 5-i, szegedi visszavágójára.

Nem lesz egyszerű lecke, s nem csupán az itáliai 21 órás kezdés miatt, hanem mert a Savona hazai és külföldi sztárok sorát vonultatja fel, ráadásul utóbbiak között két magyar olimpiai bajnok is akad Kásás Tamás és Märcz Tamás személyében.

Az Euroliga főtábláján, vagyis a négy csoportban küzdő 16 gárda körmérkőzéses csatározásában a címvédő Domino-Honvéd egy idegenbeli vereség (Brescia) és egy győzelem (Olympiakosz Pireusz) után idehaza a D betűjelű kvartett egyik legjobbját, az orosz Csehovot fogadja.

Rendkívül fontos a Kőér utcában vasárnap este 7-kor kezdődő csata sikeres megvívása Kovács István legénysége számára, hiszen csak a győzelem ad igazán komoly esélyt arra, hogy a magyar bajnok - lehetőleg ne a második hely birtokosaként, hanem csoportelsőként - kerüljön a nyolc közé.

A másik euroligás magyar szereplő, az A csoportban játszó TEVA-VasasPlaket két sikerrel zárt fellépést követően (vendégként nyert az Olympic Nice, majd idehaza a Nis ellen) a csoportmérkőzések harmadik körében idegenben próbálkozik meg az eredményes folytatással, méghozzá a Jug Dubrovnik vendégeként.

Földi László gárdája előtt roppant komoly feladat áll, hiszen az európai élvonalat jelentő horvát póló egyik kiemelkedő reprezentánsával szemben kell(ene) helytállnia az amúgy gyönyörű tengerparti város uszodájában szombaton 18 órától esedékes vízi ütközetben.