Vágólapra másolva!
A Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapata második mérkőzését is megnyerte a Bajnokok Ligája G csoportjában, ezúttal a norvég Sandefjordot múlta felül 36-24-re. A Pick Szeged szintén BL-találkozón lépett pályára, és Szkopjéban 24-24-es döntetlent ért el. Az EHF-kupában Luxemburgban is győzött a Tatabánya, a KEK-ben viszont kiesett a Nyíregyháza. A nőknél a Vác és a Cornexi is továbblépett, a KEK-ben, illetve az EHF-kupában.

eredmény, férfi Bajnokok Ligája, 2. forduló, G csoport:
Fotex KC Veszprém - Sandefjord (norvég) 36-24 (14-8)

A litvániai győzelem után a norvég Sandefjord ellen játszotta első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését a Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapata. A vendégek egyik legjobbja, a dán Jakobsson nem vállalta a játékot, ám ez az első 10 percben egyáltalán nem látszott a skandinávok teljesítményén.

Az első öt perc grundjelleget öltött, amely főleg a Fotex játékán látszott, a számtalan rossz passz és lövés csak azért nem fordult a visszájára, mert a norvégok is hibáztak, no meg Sola kapus is remekelt. 0-2 után az ötödik percben Gál Gyula megtörte az átkot, a vezetést azonban csak a 13. percben Lazarov büntetőjével szerezte meg a magyar bajnok (6-5).

Főleg a belső emberektől várt többet Zdravko Zovko, hiszen Perez, Eklemovic és Lazarov sem tündökölt, ám amikor a kubai születésű balátlövő megrázta magát, s vágott két gólt, máris kettőre nőtt az előny (8-6). Az irányítóposztra érkező Buday is lendített a szekéren, a 24. percre 11-7-re nőtt az előny, s ha leszámítjuk a hajrá bokszmeccseit (kétszer is páros kiállítást eszközöltek a cseh játékvezetők, s Perez örülhetett, hogy szándékos ütésért nem kapott egyből pirosat), a 14-8-as félidő már megnyugtatólag hatott mindenkire.

Parádésan kezdte a második játékrészt a Fotex: Sola hetest védett, Iváncsik emberhátrányból is betalált, s a 35. percre 18-10-re nőtt az előny. Összeomlott a Sandefjord, Fransson elfáradt, Bekkelund csak az első félidő elején tudta megfelelően irányítani a csapatot, míg a beállós Myrhol teljesen felőrlődött Csoknyai és Lusnyikov szorításában.

A félidő közepére tízre nőtt az előny, így Zovko már bátran pihentethette a talán eddigi legjobb veszprémi teljesítményét nyújtó világbajnok kapust, Solát (Perger állt a helyére). A vége 36-24 lett, a Fotex továbbra is százszázalékos a G csoportban.

Zdravko Zovko, a Fotex vezetőedzője: "A Bajnokok igájában minden mérkőzés nagyon nehéz, a mai meccs kezdete ezért volt rosszabb. Első hazai összecsapást játszottuk egy ismeretlen ellenféllel szemben, de szerencsére jól védekeztünk, Sola kiválóan védett. Biztató, hogy mindkét félidőt hat góllal nyertük."

a csoport másik szombati mérkőzésén:
TBV Lemgo (német)-Granitas Kaunas (litván) 41-26 (18-9)

a csoport állása: 1. Fotex KCV 4 pont (69-50), 2. Lemgo 4 (68-50), 3. Sandefjord 0 (48-63), 4. Kaunas 0 (52-74)

A Fotex jövő szombaton a német TBV Lemgo vendégeként lép pályára.