Vágólapra másolva!
Elkészült decemberi nőikézilabda-Eb sorsolásának menete, amelynek legfontosabb lépéseként kialakították a tizenhat résztvevő együttes négy kalapba való sorolását. A magyar válogatott a másodikba került, így az elsőbe sorolt dán, norvég, francia, orosz négyesből egy csapat biztosan ellenfele lesz.

Az első kalapba a legutóbbi Eb első négy helyezettje került, azaz a címvédő Dánia, illetve Norvégia, Franciaország és Oroszország nem kerülhet szembe egymással a csoportszakasz során.

Magyarország a második kalapba kapott besorolást, így a fentebb említett négy gárda közül egy biztosan ellenfél lesz. Számunkra a szlovák-szerb, a holland-román, és a cseh-izlandi Eb-selejtező győztese nem jelent egyelőre veszélyt.

A harmadik kalapba a litván-osztrák, a török-szlovén, a macedón-német, illetve a portugál-ukrán párharc győztese került, míg a negyedikben a lengyel-spanyol, a svéd-svájci, a fehérorosz-azeri, illetve a bolgár-horvát továbbjutója foglal majd helyet.

A sorsolás menete egyébként nem változik, így Magyarország utolsóként kiválaszthatja, melyik kialakult trióhoz szeretne majd csatlakozni. A sorsolásra június 10-én, csütörtökön, 11.30-kor a Vígszínházban kerül sor.

Bár hivatalosan is megkereste a Barcelona férfikézilabda-csapat, úgy tűnik, mégsem hagyja el Dániát minden idők egyik legsikeresebb trénere, Ulrik Wilbek. A női válogatott egykori szakvezetője - aki gyakorlatilag megteremtette a kilencvenes évek elején a dán hegemóniát - jelenleg a Viborg férfi csapatánál tevékenykedik, s mivel jövőre már az élvonalban szerepel, elég nagy kihívásnak tekinti ezt a feladatot is.

"Nagy megtiszteltetés, hogy a katalán együttes rám gondolt, de szerződés köt a Viborghoz, ahol éppen új csapatot építek. De ha ezt befejeztem, szívesen tárgyalok a Barcelonával" - mondta Wilbek a Marca című spanyol napilapban.

A Barcelona együttese hosszú ideje keresi már a szezon végén visszavonuló sikeredző, Valero Rivera utódját.

Visszavonul a legsikeresebb kézilabdaedző/sport/csapat/kezilabda/20040106lengyel.html?pIdx=1