Vágólapra másolva!
Vasárnap sajtótájékoztatót követően a magyar-dán nőikézilabda-mérkőzés szünetében került sor a decemberi, magyarországi Eb rendezésére vonatkozó szerződés hivatalos aláírására. Az eseményen megjelentek az európai szövetség képviselői is, míg Sinka László, az Eb szervezőbizottságának elnöke elmondta, hol is tart jelen pillanatban a kontinensviadal előkészítése.

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Győrben, nem először tartózkodom ebben a csodás városban" - köszöntötte a megjelenteket Staffan Holmqvist, az EHF két hónap múlva leköszönő elnöke.

A svéd sportvezető a sajtótájékoztatón, majd a csarnokban, a magyar-dán mérkőzés szünetében is elmondta, szerinte minden idők legjobb Európa-bajnokságát rendezheti meg Magyarország, nemcsak azért mert infrastrukturálisan felkészült az eseményre, hanem azért is, mert szakértő, sportszerű közönsége évek óta kiváló kézilabdát láthat az országban.

Holmqvist elárulta, egyelőre nem tud még magyarul, de szeretne megtanulni, ennek ékes bizonyítékaként az első szót máris bemagolta: "Egészségedre!"

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára és a 2004-es Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke megköszönte a meleg szavakat, s kérte Holmqvistet, annak ellenére, hogy már nem ő lesz a nemzetközi szervezet legfőbb embere, azért jöjjön el az Eb-re.

Az előkészületekről nyilatkozva Sinka elmondta, eredetileg is több helyszínre tervezték az Európa-bajnokságot, de "a sportág kiemelkedő bástyája, Győr az első volt a városok között".

Jelen állása szerint Győr, Zalaegerszeg és Békéscsaba önkormányzati szinten aláírt szerződéssel rendelkezik, a másik két helyszínen heteken belül sor kerül a közgyűlések által jóváhagyott kontraktusok érvényesítésére. A főtitkár elmondta, a június 10-i, budapesti sorsolás várható helyszíne a Vígszínház lesz, ahol 90-110 perces show-műsor keretén belül derüljön ki, mely csapatok, milyen megoszlásban alkotják majd az Eb négy négyes csoportját.