Vágólapra másolva!
Továbbra is százszázalékos a férfikézilabda-Bajnokok Ligájában a Fotex KC Veszprém, amely az 5. fordulóban - nagyon jó első és pocsék második félidővel - legyőzte a vendég bosnyák Boszna Szarajevót. A Pick Szeged egygólos vereséget szenvedett a görög Veriasz otthonában.

Férfi BL, 5. forduló:
G-csoport:
Fotex KC Veszprém - Boszna Szarajevo (bosnyák) 31-26 (21-12)

Akárcsak az idegenbeli, 35-24-re megnyert mérkőzésen, megint jól kezdett a Veszprém, az első gólt az 5. percben kapta 3-0 után. Elhúzni azonban csak negyedórát követően sikerült, mert addig a lelkes vendégek a vártnál jobban tartották magukat (11-5). Aztán beindult a Fotex-expressz, és állva hagyta riválisát (24. perc 17-7). A különbség azért csökkent, mert a bírók megadtak egy szarajevói gólt, amely éppen a szünetet jelző sípszó felharsanásakor esett.

A második félidő első felében felváltva következtek a találatok, bár nem nőtt tetemesre az előny, de egy pillanatig sem forgott veszélyben a vezetés.

Az utolsó periódusban a bosnyákok becsülettel küzdöttek, míg a fokozatosan kiengedő hazaiaknak ekkor már semmi sem sikerült, így furcsa módon meg kellett elégedni az ötgólos sikerrel.

A csoport másik mérkőzésén:
Skjern (dán) - Vive Kielce (lengyel) 26-22

Az állás az 5. forduló után:
1. Veszprém 10 pont
2. Skjern 5
3. Kielce 3
4. Szarajevo 2

(A Skjern és a Kielce összevetésében a dánok jobbak, mert most győztek, és az első összecsapás döntetlen lett.)

A nyolcaddöntőbe jutott a Veszprém és a Skjern. A Kielce és a Szarajevo közül a jobbik a KEK-ben folytatja.