Vágólapra másolva!
Lehet, a Magyar Kézilabda Szövetség minden törekvése ellenére nem vállalja a szereplést a nemzeti csapatban Nikola Eklemovic, a Pick-Szeged kitűnő irányítója. A szerb kézis ugyanis hiába tette le a magyar állampolgári esküt, nem kapta meg papírjait, így inkább szülőhazája válogatottjában lép pályára.

A Délmagyarország információja szerint Nikola Eklemovic, a Pick-Szeged férfikézilabda-csapatának szerb születésű irányítója úgy döntött, hogy inkább enged Veselin Vujovic szövetségi kapitány kérésének, s vállalja a szerb válogatottságot. A kézilabdázó egy éve vár a magyar állampolgárságra, s bár már márciusban letette a szükséges vizsgát a papírok megszerzése egy jogszabály-módosítás miatt bizonytalan ideig eltarthat.

"Egy éve folyamatosan bombáz Veselin Vujovic szövetségi kapitány, hogy szívesen figyelembe venne a szerb válogatottban, s már most nagy szükség lenne rám az Eb-selejtezőn. Mivel Magyarországon bizonytalanná vált az állampolgárságom, ugyanakkor otthon a katonai bevonulás fenyeget, ezért számomra sürgetővé vált az ügy. Azt tervezem, hogy már hétfőn csatlakozom a kerethez, amely előbb Belgiumban, majd Finnországban játszik előkészületi mérkőzést" - nyilatkozta a megyei napilapnak a sportoló

A szövetség korábban három játékos honosítását szorgalmazta, Eklemovic mellett a Dunaferr átlövője, Milorad Krivokapic, és a Győr nőikézilabda-csapatának kapusa, Irina Sirina is arra vár (utóbbi november óta), hogy bemutatkozhasson a legjobbak között.