Vágólapra másolva!
A második helyen végzett a magyar nőikézilabda-válogatott a háromnapos neubrandenburgi tornán, miután a záró fordulóban minimális különbségű vereséget szenvedett a franciáktól, míg a világbajnoki ezüstérmes norvégok kikaptak a házigazdáktól.

A vb-ötödik franciák számára nem volt tétje a találkozónak, már biztos utolsók voltak. Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese viszont azzal a tudattal léphetett pályára, hogy ha legalább egy pontot szerez, megnyeri a tornát. Az első játékrészben a franciák irányítottak. A folytatásra feljavultak a magyarok, de egyenlíteniük nem sikerült. A torna legjobb kapusa Pálinger Katalin, a gólkirálynő - 16 találattal - Németh Helga lett.

Eredmény, 3. forduló:
Franciaország - Magyarország 24-23 (14-12)

A nap másik találkozóján:
Németország - Norvégia 25-20 (11-8)

A torna végeredménye:
1. Németország 4 pont
2. Magyarország 3 pont (70-69)
3. Norvégia 3 (68-67)
4. Franciaország 2

A norvégok kevesebb lőtt góljuk miatt szorultak a harmadik helyre.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: "Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a tornát. A záró fordulóban a hajrában döntetlen volt az állás, majd Kulcsárt kiállították, és a franciák ezt kihasználták. Meggyőződésem, hogy a legjobbjait nélkülöző fiatal magyar válogatottnak kellett volna a győzelmet megszereznie. A három mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket."

Korábban:

Döntetlen a norvégok ellen nőikéziben

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?