A korábbi világbajnok és világcsúcstartó magyar futó is ott lesz az atlétikai világbajnokságon

Bérczes Edit,
Bérczes Edit azonnal jelentkezett önkéntesnek, amint elindult a szervezés
Vágólapra másolva!
Nem csak a pályán találkozhatunk sztárokkal és nagy bajnokokkal az augusztus 19-27. között sorra kerülő budapesti atlétikai világbajnokságon, hanem akár az önkéntesek között is.

A korábbi ultrafutó világklasszis, a fénykorában 100 kilométeren, 100 mérföldön, valamint a 24 és a 48 órás távon is a legjobbak közé számított, amint elindult az önkéntesek toborzása, azonnal jelentkezett.

"Úgy éreztem, ez nekem is szól, amikor elkezdték toborozni az önkénteseket a budapesti világbajnokságra.

A média területre kértem magam és most már ott vagyok, hiszen szombattól kinyitott a médiasátor. Találkoztunk már japánokkal, olaszokkal, ám egyre többen érkeznek, hiszen már csak pár nap van a világbajnokság nyitányáig" - mondta el a Zaol.hu, Zala vármegyei online lapnak.

Bérczes Edit azonnal jelentkezett önkéntesnek, amint elindult a szervezés Forrás: Lazányi Kata / Zaol.hu

Bérczes Edit számára nem újdonság az önkénteskedés, hiszen már az 1996-os atlantai olimpián is belekóstolt ebbe a feladatba, akkor tolmácsként segített a rendezőknek.

"Német, orosz, francia és magyar nyelvre kellett tolmácsolnom, természetesen az angolt sem kihagyva és ott ismerkedtem meg Tóth Sándor mesteredzővel, aki később az edzéseimet irányította. A magyar delegáció tagjaként a békéscsabai szakember a maratonisták, valamint a gyalogló Rosza Mária és Urbanik Sándor szereplését segítette.

- mondja, hozzátéve, hogy ez a teljesítmény akkor nagy figyelmet keltett. Atlantában ismerkedett meg később edzőjével, a magyar maratoni futókat és gyaloglókat felkészítő békéscsabai Tóth Sándorral, akinek irányításával a következő évben megnyerte a legendás Bécs-Budapest Szupermaratont.

Azt sajnálja, hogy habár a nemzetközi szövetség (World Athletics, WA) nyilvántartja a 100 kilométeres futás eredményeit, sokan mégsem sorolják az atlétikai versenyszámok közé. Amikor korábbi csúcsairól, rekordjairól kérdezik, szerényen csak így felel Bérczes Edit:

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.