Vágólapra másolva!
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint óriási sportdiplomáciai jelentőséggel bír a budapesti atlétikai világbajnokság.

"A szervezőbizottság a maratoni útvonal kijelölésénél nagy figyelmet fordított arra, hogy a belvároson keresztül haladjanak a versenyzők, ugyanis négy kört tesznek meg,

így ismétlődhetnek a képsorok, és az atléták, illetve a több mint egymilliárd néző a lehető legszebb arcát láthatja Budapestnek"

- mondta az MTI-nek Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szombaton a Hősök terén.

A maratoni verseny mérföldkő a vb-n, van mire büszkének lennünk Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette: látva azt, hogy mennyi ember jött ki szurkolni a helyszínre és tudva azt, hogy hányan nézik televízión keresztül, "szerintem okunk van rá, hogy kihúzzuk magunkat és büszkék legyünk arra, micsoda fővárossal rendelkezünk".

A vb kormánybiztosa azt is kiemelte, hogy az elmúlt nyolc nap sportdiplomáciai szempontból nagyon intenzív időszak volt, mivel egy ilyen kiemelt sportesemény, mint az atlétikai világbajnokság erősíti a nemzetközi kapcsolatokat.

- fogalmazott.

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a vb kormánybiztosa Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hangsúlyozta: a visszajelzések alapján mindenki elégedett, örömmel nézték végig a péntek esti programot a stadionban, és boldogan jöttek ki a Hősök terére is".

Erre szokták mondani, hogy "van mire büszkének lennünk" - zárta gondolatait Schmidt Ádám.