Saját magának tette nehézzé a brazilok elleni meccset a kéziválogatott

férfi kézilabda, olimpiai selejtező, Magyarország- Brazília, Gil Vicente Pires támadja Lékai Mátét
Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott második meccsét is megnyerte a svédországi olimpiai selejtezőn, miután 29-27-re verte Brazíliát. A magyra csapat ugyan szinte végig vezetett, de a fontos pillanatokban sokat hibázott, így nem tudta végleg leszakítani magáról a lelkesen játszó riválist.
Vágólapra másolva!

olimpiai selejtező, 2. csoport, 2. forduló:
Magyarország - Brazília 29-27 (16-15)
Göteborg, Scandinavium
v.: Raluy, Sabroso (spanyolok)
Scandinavium, 3000 néző
v .: Raluy, Sabroso (spanyolok)
gól: Iváncsik G. 6, Császár 6/2, Perez 5, Zubai 4, Lékai 3, Gulyás 2, Mocsai 1, Harsányi 1, Schuch 1, illetve Pacheco 6/2, Borges 5, V. Teixeira 4, Ruy 3, H. Teixeira 2, Pires 2, Th. Santos 2, Santana 1, Bortolini 1, Silva 1

Élő közvetítés

Álmosan kezdtek a magyarok, de 5-5 után Schuch, Pérez és Császár góljaival sikerült 9-6-ra meglépni. Fazekas változatlanul jól védett, Császár pedig többször remekül futott be a védőfalba, és hozta magát kihagyhatatlan helyzetbe.

A négygólos, 11-7-es magyar vezetést követően néhány meggondolatlan passz és előkészítetlen lövés után a brazilok felzárkóztak (11-10), és bár a 24. percben, 13-12-nél Mocsai Lajos kért időt, a szünetre is csupán egygólos előnnyel mehetett pihenőre az együttes (16-15).

Arra lehetett számítani, hogy az ellenfél elfárad, erre utalt, hogy a 40. percben 20-16 volt az előny, Javier Cuesta brazil kapitány időt is kért, csapata védekezést váltott.

A magyarok rengeteget hibáztak, három hetes is kimaradt, több lövés a kaput sem találta el, így a hét perccel a vége előtt 25-24-re visszajöttek a brazilok. A hajrában a kiválóan játszó beállós, Teixeira 28-27-re még szépített, de az utolsó gólt egy kipattanóból Zubai szerezte, így az együttes végül ha nehezen is, de nyert, és miután Svédország legyőzte Macedóniát, a vasárnapi, svédek elleni meccstől függetlenül kijutott az olimpiára.