Michelisz harmadik lett a második szabadedzésen

AUTO - WTCR  ZANDVOORT  2019 AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE CUP FIA HOLLAND HOLLANDE Motorsport TOURISME europe wtcr MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cu
MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Zandvoort, Netherlands from May 17 to 19 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A harmadik legjobb idővel zárta a túraautó-világkupa hollandiai hétvégéjének második szabadedzését Michelisz Norbert. A BRC Racing Team magyar versenyzője 1:45.329-es köridővel lett a harmadik úgy, hogy mindössze 168 ezred a lemaradása az első helyen befutó Thed Björk mögött. 

Az első szabadedzésen elért 14. helye után nagyot lépett előre Michelisz Norbert a WTCR második zandvoorti szabadedzésére: a 26 autós mezőnyben a harmadik legjobb időt autózta a legendás tengerparti pályán a Hyundai i30 N TCR-rel.

A koreai márkával nem lesz könnyű dolga most hétvégén a magyar versenyzőnek, a kompenzációs rendszer alapján kiosztott pluszsúlyokkal ugyanis a Hyundai lett a mezőny legnehezebb autója 1335 kg-mal, ugyanúgy, mint a kínai Lynk & Co autói. A Hyundaiok azonban 97,5 százalékra letekert motorerővel versenyezhetnek, míg az összes többi gyártó száz százalékon pörgetheti az erőforrásokat, ráadásul a hasmagasság is a Hyundaioknál a legdurvább: 90 mm, míg a mezőny többi autója sokkal hatékonyabb leszorítóerőt eredményező értékekkel – 70-80 mm-es hasmagassággal – versenyezhet.

Michelisz szerint nehéz dolguk lesz Zandvoortban Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Hogy milyen szoros a mezőny, azt jól mutatja, hogy a másik magyar, Tassi Attila az első szabadedzésen elért első helye után a második gyakorláson 19. lett 1:46.003-as idejével, ami még mindig egy másodpercen belül, egész pontosan 842 századra van az élen végző Björk idejétől.

A WTCR hollandiai programja szombat reggel 8 óra 5 perckor az első időmérővel, majd szombaton délután 14.35-től az első futammal folytatódik.