Vágólapra másolva!
A Chelsea labdarúgócsapata Henk ten Catét, az MTK korábbi, az Ajax Amsterdam jelenlegi vezetőedzőjét próbálja megnyerni szakmai igazgatónak. José Mourinho lemondása óta az izraeli Avram Grant irányítja a Chelsea-t, az ő segítője lenne a holland szakember.

A holland Voetbal International futballmagazin és a brit sajtó úgy értesült, hogy legkorábban jövő héten születhet megállapodás az ügyben, mivel az MTK-val bajnoki ezüstérmet és Magyar Kupát nyert 52 éves szakembernek idény végéig szóló szerződése van az amszterdami együttessel.

Frank Arnesen, a nyugat-londoniak technikai igazgatója a beszámolók szerint már megkezdte a tárgyalásokat mind az Ajax vezetőivel, mind Henk ten Catéval.

A skysports.com értesülései szerint Ten Cate - aki évi 2,1 millió fontos fizetést kapna - érkezésével a jelenlegi másodedzőnek, Steve Clarke-nak minden bizonnyal távoznia kell a Stamford Bridge-ről.

Az egykori MTK-tréner egyáltalán nem kívánta kommentálni a híreket, míg a Chelsea közleményében rámutat, hogy Clarke-nak igenis van jövője a nyugat-londoniaknál.

Forrás: EPA

Ten Cate a Barcánál remekül kijött az olyan világsztárokkal is, mint például Ronaldinho

A Kékek hivatalos weboldalán többek között ez olvasható: "A Chelsea első csapatának a vezetőedzője, Avram Grant többször nyilvánosságra hozta már azon véleményét, hogy meg kívánja erősíteni a mellette dolgozó szakmai stábot, mégpedig úgy, hogy segítője, Steve Clarke mellé egy újabb szakembert kér fel. Avram tervei szerint a csapat tagja lenne a brit másodedzőn kívül egy külföldi tréner is."

Ten Cate az FC Barcelonánál Bajnokok Ligáját nyert Frank Rijkaard segítőjeként, majd tavaly nyáron lett az Ajax vezetőedzője, kontraktusa a jelenlegi szezon végéig szól. A Chelsea-vezetők számára imponáló lehet, hogy az amszterdami gárda öt győzelemmel és 1 döntetlennel, remek 24-7-es gólkülönbséggel vezeti a holland bajnokságot.