Vágólapra másolva!
Henk ten Cate, az FC Barcelona másodedzője lett a holland élvonalban szereplő Ajax Amsterdam új vezetőedzője.    

Az 51 éves mester - aki korábban az MTK-nál is dolgozott - a hónap elején menesztett Danny Blindet váltja a kispadon és kétéves szerződést írt alá.

Ten Cate az elmúlt években Frank Rijkaard segítője volt a katalán sztárcsapatnál, amely két bajnoki címet szerzett, szerdán pedig az Arsenal 2-1-es legyőzésével elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját is.

* * *

A játéktól februárban visszavonult Diego Simeonét nevezték ki az argentin Estudiantes vezetőedzőjévé. A 106 szereplésével argentin válogatottsági csúcstartó szakember Jorge Burruchagát váltja a Libertadores-kupában is érdekelt együttesnél.

"Nagyon boldog vagyok. Az Estudiantes lenyűgöző múltú és jelenű csapat, de ami a legfontosabb, fényes jövő előtt is áll" - lelkendezett kinevezését követően Simeone, aki visszavonulása után a Racing Club trénereként dolgozott.

A három világbajnokságon (1994, 1998, 2002) is szerepelt Simeone 18 profi idénye során olyan klubokban légióskodott, mint a Sevilla, az Atlético Madrid, az Internazionale és a Lazio. A válogatott tagjaként Copa America-győztes volt 1991-ben és 1993-ban.