Vágólapra másolva!
A magabiztosan vezető Juventusra vár a legnehezebb feladat az éllovasok közül az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában, hiszen a torinóiak szombaton Rómába, az SS Lazióhoz látogatnak. Angliában Arsenal-Chelsea szuperrangadóra kerül sor, a Bundesligában a Hamburg brémai vendégjátéka,  a spanyoloknál pedig a Real Madrid-Osasuna mérkőzés ígérkezik a legérdekesebbnek.

Az olasz bajnokságban listavezető Juventus az egész szezon során kiemelkedő formában teljesít, az eddigi 15 mérkőzésből 14-et megnyert, s csupán egyet veszített el, ennek ellenére nem lehet biztos a sikerében. A Lazio ugyanis hazai pályán roppant veszélyes, mindennél jobban bizonyítja ezt a tételt, hogy a jelenleg második Internazionale két, míg a harmadik Fiorentina három pontot hullajtott el a Stadio Olimpicóban.

A két csapat tavalyi fővárosi rangadója is óvatosságra intheti a várhatóan legjobb tizenegyével felálló Juventust, ugyanis a legutóbbi kiírás bajnoka csupán Pavel Nedved 85. percben szerzett góljával izzadta ki a győzelmet.

A többi nagy csapat számára papíron hozható meccsek vannak soron: az Internazionale a 13. Regginához, a Fiorentina pedig a 14. Empolihoz utazik, míg a negyedik AC Milan a 16. Messinát látja vendégül.

A forduló meccseinek sorából kiemelkedik még az UEFA-kupa legjobb 32 csapata közé jutott AS Roma vendégjátéka az ugyanezen sorozatból drámai csatában kiesett Sampdoria stadionjában.