Vágólapra másolva!
Az elmúlt hétvége legfontosabb mérkőzése a Real Madrid-Barcelona összecsapás volt, amelyen a katalánok 2-1-re nyertek, nem csoda, hogy álomcsapatunkba három barcelonai futballista is bekerült. De képviselteti magát az angol bajnoki címet matematikailag is bebiztosító Arsenal, és ismét akadt két olyan futballista, aki mesternégyest ért el.
Toni Prats (spanyol, Real Betis): Ha egy portás kivéd egy tizenegyest, már azt is hatalmas bravúrként szokták elkönyvelni, egy meccsen két büntetőt is hárítani pedig egészen kivételes teljesítmény. Márpedig a Betis hálóőre éppen ezt hajtotta végre a Real Sociedad elleni bajnokin, és a két bravúrnak is köszönhetően a sevillai gárda 2-1-re nyerni tudott.
Miroslav Karhan (szlovák, VfL Wolfsburg): Úgy látszik, a Wolfsburg együttesének jót tett az edzőváltás, hiszen a csapat, amely Jürgen Röber irányítása alatt egymás után öt mérkőzést elveszített, az új trénerrel, Eric Gerets-cel egymás után két meccset is nyert. A Münchengladbach elleni idegenbeli győzelem egyik hőse a szlovák középpályás, Miroslav Karhan volt, aki csapata második találatát szerezte, és végig remekül futballozott.
Valerio Bertotto (olasz, Udinese): Az AC Milan gárdája egy győzelemmel akár már bajnoki címnek is örülhetett volna Udinében, ám a rossonerók csak egy döntetlenre voltak képesek. A hazai csapat védelme remekül működött, de Bertotto még innen is kiemelkedett letisztult, sallangmentes játékával, nem véletlenül választották meg az olasz lapok a mezőny legjobbjának.
Quique Alvarez (spanyol, Villarreal CF): A spanyol kiscsapat története legsikeresebb időszakát éli, hiszen ott van az UEFA-kupa előöntőjében, sőt, az első meccsen gól nélküli döntetlent ért el az esélyesebbnek tartott Valencia ellen. A védelem tehát alaposan kitett magáért, a középhátvéd Quique Alvarez (aki egyben csapatkapitány is) pedig ráadásul a hét végi, Murcia elleni bajnokin győztes találatot szerzett.
Carles Puyol (spanyol, FC Barcelona): A katalán gárdánál jelenleg Puyol a legnagyobb közönségkedvenc, és hogy miért, azt a Real Madrid elleni rangadón is megmutatta. A saját nevelésű védő félig sérülten vállalta a játékot, és emberfeletti teljesítményt nyújtott, Roberto Carlos löketénél elképesztő mentést mutatott be a gólvonalon, ráadásul a madridi játékosok végig őt aprították, nem is tudta végigjátszani a találkozót.
Giovanni van Bronckhorst (holland, FC Barcelona): A Barcánál a balhátvéd pozíciója az utóbbi időben problémás volt, és eleinte Van Bronckhorsttal sem voltak kibékülve a katalán drukkerek, de a holland játékos most alighanem végleg belopta magát a szívükbe. A Real Madrid ellen ugyanis remek teljesítményt nyújtott, és a védekezés mellett a támadásokból is kivette a részét, hiszen gólpasszt adott Kluivertnek.
Patrick Vieira (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok ugyan nem tudtak nyerni a hét végén a Tottenham ellen, de a döntetlen is elég volt ahhoz, hogy megőrizzék veretlenségüket, és megszerezzék a bajnoki címet. A csapat legjobbja a találkozón egyértelműen Vieira volt, aki megszokott hatalmas mezőnymunkája mellett gólt szerzett és gólpasszt is adott.
Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A brazil szupersztár ugyan nem játszott olyan látványosan a Real Madrid ellen, de ugyanakkor rendkívül hasznosan futballozott, és nagy szerepe volt a Barcelona madridi győzelmében. A második találat előtt pazar gólpasszt adott Xavinak, és az utolsó percekben volt két olyan megindulása, ami egyedülálló volt.
Ricardo Núnez (uruguayi, Grasshopper-Club): Úgy látszik, a múlt héten kedvet kaptak a játékosok a mesternégyesekhez, mert most is többi gólpóker született. A Szöcskék uruguayi balszélsője, Núnez az FC Aarau ellen szerzett egymaga négy találatot, és csapata ennek köszönhetően 4-1-es győzelmet aratott.
Francesco Totti (olasz, AS Roma): Aligha kétséges, hogy manapság Thierry Henry mellett Totti a világ legjobb formában lévő futballistája. A rómaiak kedvence mostanában nem a középpályán, hanem a csatársorban szerepel, de itt is fantasztikusan játszik. Múlt heti termése egy gól a Lazio elleni városi derbin, majd két találat az Empoli elleni bajnokin.
David Villa (spanyol, Real Zaragoza): A Primera Divisiónban egy héten belül immár másodszor fordult elő, hogy egy focista mesternégyest érjen el. A múlt héten a sevillai Júlio Baptista volt a tettes, most pedig a Zaragoza támadója, Villa éppen a Sevilla ellen hajtotta végre ezt a bravúrt, balszerencséjére azonban ez sem volt elég a győzelemhez, mivel a végeredmény 4-4 lett.