Vágólapra másolva!
Hiába játszik a világ legsikeresebb futballcsapatában, hiába utálta ki a nyáron szeretett klubjából a mindenható menedzser, Sir Alex Ferguson, David Beckham vonzalma anyaegyesülete, a Manchester United iránt töretlen. Legalábbis ez derül ki a The Sun újévi számából, melyben Gary Neville - Becks legjobb barátja - arról vall: cimborája még ma is hetente ötször felhívja, és érdeklődik arról, mi történik "őshazájában", az Old Trafford stadionban. Sir Alex új kedvence a kapus Tim Howard, Van Nistelrooy közel a szerződéshosszabbításhoz, Fabien Barthez Marseille-be szerződött, vasárnap az Aston Villával játszik FA-kupa-meccset a MU.

"Becks szíve Manchesterben maradt, még ha méltatlan körülmények között távozott is a csapattól" - mondja Neville. "Túl tudta tenni magán azon a fagyos bánásmódon is, amelyben Fergie részesítette."

A United menedzsere mindössze egyetlenegyszer beszélt Beckhammel azóta, hogy a sztár júliusban 25 millió fontért Madridba szerződött - az autóbalesetben elhunyt fiatal United-csatár, Jimmy Davis augusztusi temetésén. Sir Alex akkor is csak annyit mondott: "Hello!"

"David rendszerint minden mérkőzésünk előtt és után felhív engem, hetente akár ötször is beszélünk. Változatlanul roppantul érdekli, mi történik a csapatnál" - mondja Neville. "Az, hogy eltávozott tőlünk, még nem jelenti, hogy már nem szeret bennünket. Egyszer már sikerült megnéznem egy spanyolországi meccsét, s remélem, mielőtt befejeződik a szezon, legalább még egyszer lesz rá lehetőségem." Beckham egyébként nem kémkedési céllal hívja Garyt. "A srácok után érdeklődik, a régi barátok hogylétéről. Lélekben még mindig Manchesterben él."

Gary Neville állandó kapcsolattartását Fergie nem nézi jó szemmel, hiszen - ha rajta múlna - minden szálat elvágna Beckhammel. A hírek szerint már azon is "kiakadt", hogy a közelmúltban egy olyan Vodafone-reklámban szerepelt együtt Beckham a két Neville fivérrel, Garyvel és Phillel, ami Manchestert ködös, kellemetlen helyként tüntette fel a napfényes Madriddal szemben. (Beckhamnek személyre szóló szerződése van a mobilos óriással, amely nem szűnt meg akkor, amikor a középpályás elszerződött Madridba - a szerk.)

Ch. Gáll András

[origo]