Vágólapra másolva!

O'Shea lesz Blanc utódja Manchesterben

A jövőre valószínűleg visszavonuló Laurent Blanc helyett az ír John O'Shea lesz az angol válogatott Rio Ferdinand partnere a Manchester United labdarúgócsapatának védelmében - jelentette ki Alex Ferguson vezetőedző.

"Amikor lehetőséget kap, akkor szinte mindig fantasztikusan játszik. A következő szezonban ő lesz Rio állandó hátvédtársa" - mondta a világhírű skót szakember. "Az elmúlt években szembetűnően javult a fizikuma, most már ideális a testfelépítése. Tavaly még csak magasságával tűnt ki."

Felével nőtt a Manchester profitja/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20020930amanchester.html

A 21 éves, 191 centiméter magas O'Shea 1998 augusztusában került a Manchester Unitedhez, s 1999 októberében egy ligakupa mérkőzésen került először a csapatba. A mostani szezonban a MU tizenkét meccsén tizenegyszer jutott szóhoz.

A francia világbajnok Blanc-hoz kapcsolódó hír, hogy a játékos a három héttel ezelőtti, huszonhárom halálos áldozatot követelő dél-franciaországi áradásban és viharokban bajba jutott embereken kíván segíteni. A veterán védő azt szeretné, ha az 1998-ban világbajnokságot nyert francia válogatott jótékonysági mérkőzésen lépne pályára a térség játékosaiból szervezett együttessel, a bevételt a károsultak kapnák.

A Rhone völgyében a viharos esőzések és a rendkívüli árvizek közel 450 millió euró (mintegy százmilliárd forint) kárt okoztak. A tárcaközi bizottság összesítő jelentése szerint a körzet 416 települése közül 395-öt öntöttek el az áradások. A hirtelen jött vízözön a legnagyobb rombolást Gard megyében végezte, ahol 295 falu került víz alá.