Halálos áldozatok a franciaországi áradásban

Vágólapra másolva!
A heves esőzések miatt Franciaország déli részét elöntötte a víz. Már 10 ember meghalt, közel 40 000 lakás energia nélkül maradt. Két autópályát le kellett zárni, mert járhatatlanok az utak, és a vasúthálózatban is károk keletkeztek.  
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Fotó: MTI

Már 10 ember meghalt a Franciaország déli részét súlytó súlyos áradás miatt. Közel 40 000 háztartás maradt energia nélkül, 1000 embert kitelepítettek. Számos hidat elsodort a heves esőzések következtében kialakult ár. Katonák és szakemberek százai dolgoznak az elöntött területeken.

Két autópályát le kellet zárni, így nem maradt használható út, melyen el lehet jutni a Földközi-tengerhez. Az eső miatt megrongálódott a vasúthálózat is, így arra kérik a Franciaország délkeleti felében lakókat, hogy halasszák el útjukat.

A mentőknek és a tűzoltóknak nagy gondok jelent a bajba jutott emberek mentése. Néhány mentőautót elsodort a víz, és egy tűzoltó súlyosan megsérült, amikor egy bajba jutott páron próbált segíteni. A helyzetet súlyosbítja, hogy további, még komolyabb esőzéseket jósolnak a meteorológusok - írja a BBC.