Vágólapra másolva!
A Ferencváros UEFA-kupa ellenfelénél, a Stuttgartnál áll a bál Balakov körül, ugyanis Felix Magath vezetőedző megharagudott a bolgár irányítóra. 

A tréner zokon vette, hogy egyik legjobb játékosa sérülése ellenére nem hagyta ki a bolgár válogatott Európa-bajnoki selejtezőit, és mindkét mérkőzésen pályára lépett (Andorra ellen góllal járult hozzá csapata 2-1-es győzelméhez). Magath azt mondta, hogy megkérte a középpályást, ne vállalja a szereplést mindkét meccsen. "Sérülten utazott el tőlünk, sejtettem, hogy nem hallgat rám, és fölöslegesen kockára teszi az egészségét. Óriási szükségünk van a játékára, de ha továbbra is megszegi az utasításaimat, akkor nemsokára kereshet magának másik csapatot" - bosszankodott az edző.

A Stuttgart elleni derbire készülő Ferencvároshoz kapcsolódó hír, hogy pénteken délben még örömmel értesültek arról a ferencvárosi vezetők, hogy a liga fellebbviteli bizottsága hatályon kívül helyezte a fegyelmi bizottság korábbi döntését, miszerint zárt kapuk mögött kell megrendezni a Videoton-FTC bajnoki találkozót. Délután azonban kiderült: a fehérvári rendőrség mégsem vállalta a meccs biztosítását. Szigli István, a Videoton sportigazgatója így nyilatkozott az ügyről: "A rendőrség illetékesei azt mondták, hogy a rendelkezésre álló rövid idő miatt nem tudják vállalni a biztosításhoz szükséges rendőri erő jelenlétét. Ezenkívül az is probléma, hogy nem tettünk eleget az ilyen rendezvények esetében szükséges bejelentési kötelezettségünknek. Formailag tíz nappal az esemény előtt kötelező jelezni a rendezvényt a rendőrségnek, ezt viszont mi nem tettük meg, mivel úgy tudtuk, hogy csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni a meccset. Sajnáljuk a történteket, de már nem tehetünk semmit az ügy érdekében."

A Fradi-szurkolók tehát már készülhetnek a Stuttgart elleni UEFA-derbire és a balhés Balakov vendégjátékára. A mérkőzésre korlátozott számban még kapható belépő, az Üllői úti pénztárak szombaton is kinyitnak, ekkor 11 órától 17 óráig lehet megvásárolni a tiketteket.

Bánki József