Vágólapra másolva!
Az olaszok semmilyen információt nem kaptak Benjamin Hoyle-tól, akitől továbbra is jogi úton próbálják visszaszerezni a motorokra vonatkozó bizalmas adatokat.

A múlt héten látott napvilágot az a hír, mely szerint a Mercedes beperelte az egyik mérnökét, Benjamin Hoyle-t, aki bizalmas technikai adatokat mentett le a cég számítógépéről. Hoyle már korábban jelezte a Mercedesnek, hogy a szerződését nem szeretné meghosszabbítani, és a németek szerint a Ferrarihoz tartott. Hoyle-t ezért áthelyezték a DTM programhoz, és a laptopjáról minden bizalmas, az F1-es motorra vonatkozó adatot töröltek, később azonban adatlopáson kapták.

A Mercedes most jogi úton próbálja visszaszerezni az információkat, de úgy tudják, a Ferrarihoz nem jutott el semmilyen adat, és egyébként sem hozhatók összefüggésbe az üggyel.

„A vizsgálataink alapján semmi okunk azt hinni, hogy a Ferrarihoz bármilyen információ eljutott volna, és a bírósági dokumentumokban sincs arra utalás, hogy helytelenül cselekedtel volna" – állt a Mercedes közleményében. Hozzátették, a peres eljárást és a csapaton belüli vizsgálatot mindenképpen folytatják.

A Ferrari nem jutott bizalmas adatokhoz a Mercedes motorjairól Forrás: AFP

„A belső vizsgálatok tovább folytatódnak a Hoyle által eltávolított bizalmas információk ügyében, hiszen meg kell védenünk magunkat az esetleges károktól, ahogy azokat a vállalatokat is, amelyek potenciálisan hozzájuthatnak ezekhez az adatokhoz" – írták. „A Mercedes addig folytatja a vizsgálatokat, amíg ki nem jelenthetjük, hogy az összes bizalmas információt visszakaptuk. Ez körülbelül 2-4 hónapba fog telni."

A Ferrari a múlt héten azt állította, nem is tárgyaltak Hoyle-lal, és a közeljövőben nem szeretnék őt szerződtetni. Az elnök Sergio Marchionne a napokban megerősítette, hogy a Ferrarinak nincs köze az adatlopási ügyhöz.

„Még nem is szerződtettük le. Egy angol ügyvéd megpróbált kiszivárogtatni néhány információt, de igazából nincs is miről beszélni" – jelentette ki. „Még le sem igazoltuk ezt az embert, ezért semmi közünk ehhez."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!