Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel egy olasz TV csatornának, Romain Grosjean pedig a Twitteren árulta el, hogy hol fog versenyezni 2015-ben. Mark Webber közben az F1-ből való kiszállásra buzdította a McLarennél bizonytalan helyzetű Jenson Buttont, aki nemsokára felfedi a jövőjével kapcsolatos terveit. 

Nem várta meg a hivatalos bejelentést Sebastian Vettel, és a múlt hétvégi Brazil Nagydíj során a Sky Sports Italia műsorában felfedte a nyílt titkot, hogy Maranellóban folytatja a pályafutását. Az sportcsatorna szerkesztői egy olasz nyelvi tesztet töltettek ki a négyszeres világbajnokkal, amelynek első kérdése a névre és a foglalkozásra vonatkozott. A német pilóta olaszul írt válaszában így felelt: „Sebastian Vettel, a Scuderia Ferrari versenyzője."

Vettel is elárulta, hogy a Ferrarihoz igazol Forrás: Red Bull

Vettel október végén tájékoztatta a Red Bullt arról, hogy az év végén távozik sikerei helyszínéről. A csapatvezetés azonnal kiszivárogtatta, hogy a Ferrarihoz tart, ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy Fernando Alonso is átigazolásra készül. Ez formálisan még nem történt meg, ami megakadályozza Vettel bemutatását, és azt is, hogy a McLaren bejelentse a jövő évi versenyzői felállást.

Mozgás a Twitteren

A wokingi csapatnál kialakult dilemma Jenson Buttont érinti a legrosszabbul, Alonso leigazolása esetén valószínű, hogy neki kellene távoznia az F1-ből. A korábbi hírek szerint Buttont a Porsche csábította a WEC programjába, de ezt a németek tagadták, majd be is jelentették 2015-ös felállásukat - amelyben nem szerepel harmadik autó, így Button számára ott sem maradt hely.

Az angol versenyző egy szerdai tweetjében azt írta, remélhetőleg hamarosan további információt tud adni jövőjével kapcsolatban, mire Webber azt javasolta neki: „Barátom, fogadd csak el azt a sportautó szerződést, és állj át ide! Óriási lenne, ha velünk/ellenünk harcolnál jövőre."

A McLaren egyik ülésével összefüggésbe hozták Romain Grosjeant is, azonban arra mindig is nagyobb esély volt, hogy a Lotusnál folytatja pályafutását. Ezt egy szerdai tweetjében meg is erősítette, ám a bejelentés szövege pár perccel később eltűnt a közösségi oldalról.

Grosjean azt írta, „büszkén bejelenti", hogy a Lotusnál fog versenyezni, sőt még egy képet is posztolt, amelyen a „2015-ben is együtt" felirat olvasható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!