Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője azt állítja, az eredmények elmaradása és a megpróbáltatások ellenére még mindig elég gyors ahhoz, hogy az élvonalban küzdjön.

Kimi Räikkönen idei küszködése a Ferrarival közismert: a szezon első tizenegy versenyén egyszer sem sikerült csapattársa, Fernando Alonso előtt végeznie, és csupán kétszer rajtolhatott előkelőbb helyről, mint ő. Így 88 ponttal kevesebbet gyűjtött nála, és csak az egyéni összetett 12. helyén áll, holott a Lotusszal ötödikként zárt a tavalyi, és harmadikként a tavalyelőtti idényt.

A 2007-es világbajnok ugyanakkor kijelentette, hogy a problémák nem vették el az önbizalmát. „Ez nehéz év volt, de ilyen az élet" – mondta. „A megpróbáltatások nem szórakoztatóak, azonban volt már részem bennük korábban is, ezért tudom, hogy megy ez. Folyamatosan igyekszünk fejlődni és kevesebbet hibázni, illetve elérni, hogy az autónk megfeleljen az ízlésemnek, és ismét gyors legyen."

„Biztosan tudom, hogy a télen nem lettem hirtelen több másodperccel lassabb."

Räikkönen hétvégi felkészülését rendszeresen hátráltatták különféle műszaki hibák is, amelyek miatt a szabadedzéseken a kelleténél kevesebb kört tudott teljesíteni, ezért az időmérőnek már lépéshátrányból vágott neki.

Räikkönen továbbra is bízik a csapatban és önmagában Forrás: Farkas Péter (Origo)

„Az a legfontosabb, hogy helyrerázódjanak a dolgok számomra" – mondta. „Sajnos ezt nem mindig sikerült elérnünk. Néha, egyes napokon vagy szabadedzéseken úgy tűnik, mintha minden tökéletesen rendben menne, de így is sok problémával meg kell küzdenünk, ami megmutatkozik az eredményeken."

Miután Silverstone-ban balesetet szenvedett, Hockenheimben pedig nem szerzett pontot, Räikkönen a Hungaroringen az idei legjobb helyezését könyvelhette el, amikor hatodikként ért célba. Igaz, már az előző versenyeken is azt állította, kezd összecsiszolódni az autójával, csak ez a körülmények miatt nem látszik meg az eredményein.

„Bízom a csapatban" – jelentette ki. „Természetesen szükség van bizonyos változásokra, de ezek csak akkor válhatnak be, ha együtt, egy csapatként dolgozunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!