Vágólapra másolva!
Bár Jenson Button Bahreinben elismerte, hogy megtorpantak a fejlődésben, az új versenyigazgató, Eric Boullier szerint egyértelműen jobb autójuk van, mint tavaly.

A McLaren tavalyi idénye egy elhibázott döntés miatt siklott félre: annak ellenére teljesen új modellt építettek, hogy az előző szezon végén az ő autójuk volt a leggyorsabb. Emiatt 2013-ban végül még a dobogóra sem tudtak felállni, ami 1980 óta nem fordult elő velük.

A 2014-re tervezett MP4-29 ígéretesen szerepelt az első teszteken – Jerezben Kevin Magnussen érte el a legjobb időeredményt –, Bahreinben viszont már kevésbé tűnt meggyőzőnek, és Jenson Button el is ismerte róla, hogy nem fejlődött eleget. A csapat új versenyigazgatója, a Lotustól Martin Whitmarsh helyére szerződtetett Eric Boullier azonban biztos benne, hogy nem fenyegeti őket a tavalyi betli veszélye.

„Előreléptünk. A csapatnál átgondolták a tavaly történteket, és már alaposabban értik, hogy akkor miért nem tudták jól használni az autójukat" – mondta az Autosportnak, hozzátéve, hogy a gyorsaság a szezon elején egyébként is kevésbé lesz fontos, mint a megbízhatóság. „Kétségtelen, hogy a nagyobb leszorítóerőtől jobb lesz a köridő, de az autó és a hajtáslánc kezelhetősége, valamint a helyes teljesítménymenedzsment szintén gyorsabbá tesz, különösen addig, amíg nem veszi fel mindenki a ritmust."

Boullier úgy látja, a McLaren a viszonylag szerény bahreini eredmények ellenére jól áll Forrás: McLaren

„A másik fontos tényező az üzemanyaggal kapcsolatos helyzet: a beállításokat és a versenyzők vezetési stílusát úgy kell igazítani, hogy kijöjjenek a várt számok."

„Bahreinben kiugróan magas a fogyasztás, ezért lehet, hogy voltak, akik nem maximális teljesítménnyel végezték el a versenyszimulációt. Ha a végére 110 kg benzint használtunk el, megszegtük a szabályokat, vagyis Melbourne-ben nem lennénk képesek célba érni."

Boullier ettől függetlenül osztja mások véleményét a várható erősorrendről, bár tett egy érdekes megjegyzést is. „Azt nem nehéz észrevenni, hogy a Mercedes nagyon gyors, akárcsak a Red Bull, a többieket azonban nem könnyű elhelyezni" – mondta. „A Williams mindenképpen előrébb került a rangsorban, és mi sem vagyunk rosszak."

„Nekünk nyilvánvalóan van némi előnyünk az autó vezethetősége terén, és a teljesítmény fokozására újabb fejlesztési csomagokat fogunk kapni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!