Vágólapra másolva!
Ez a gondolat azonban kevésbé zavarja, mint néhány évvel ezelőtt, hiszen már azért is hálás, hogy a Forma-1-ben versenyezhet. Szerinte Vettel megdöntheti Schumacher rekordjait.

Noha Lewis Hamilton többször is úgy nyilatkozott, hogy nem elégszik meg a 2008-ban szerzett vb-címével, most elismerte: nem biztos benne, hogy karrierje során lesz még lehetősége újabb bajnokságot nyerni. A brit már a második Forma-1-es idényében felért a csúcsra, azóta viszont a McLarennel és a Mercedesszel sem sikerült újra a tabella élén végeznie. Idén eddig egy versenyt nyert, s bár a szezon közepén úgy tűnt, ő lehet Sebastian Vettel legnagyobb ellenfele a bajnoki küzdelemben, a Red Bull az idény második felében esélyt sem adott a Mercedesnek.

„Bízom benne, hogy jövőre ütőképesebbek lehetünk, de ezt soha nem tudhatjuk” – írta a BBC honlapján megjelenő rovatában. „Talán úgy alakulnak a körülmények, hogy soha többé nem nyerek világbajnokságot. A mi sportunkban ez is megtörténhet.”

Hamilton elárulta, ez nemrég még „ijesztő gondolat” lett volna számára, azóta viszont rájött, hogy nem az eredmények a legfontosabbak. „A sport iránti szenvedélyem persze még mindig óriási. Imádok versenyezni, mindent kihozok magamból, akárhányszor autóba ülök. Még a hullámvölgyeket is szeretem – nem akarom, hogy mindig minden tökéletes legyen” – magyarázta. „A lényeg azonban az, hogy rendkívül hálás vagyok, amiért itt lehetek.”

Hamilton 2008-ban nyerte első, és eddigi egyetlen bajnoki címét Forrás: Mercedes

„Nagyon sokat jelent nekem, hogy más kultúrák és versenyek előtt is megnyitottam az utat. Manapság már színesbőrű, indiai és ázsiai emberek is kilátogatnak a nagydíjakra” – folytatta. „Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy a sportágam egyik úttörője lehetek.”

Hamilton mindig arra vágyott, hogy a sportág történetének legnagyobb versenyzői között tartsák számon, de úgy véli, „a nagyság egy rendkívül absztrakt fogalom”, amit nem lehet eredményekben mérni. Bár elismeri a négyszeres világbajnok Vettel képességeit, szerinte a német sorozatos sikerei nem feltétlenül jelentik azt, hogy valóban ennyire kiemelkedik a mezőnyből.

„Nagyon fiatalon érte el ezeket az eredményeket, ezért jó úton halad afelé, hogy minden idők legnagyobb autóversenyzőjének tartsák – abban az értelemben, hogy akár a hét világbajnokságot és 91 futamot nyerő Michael Schumacher rekordjainak beállítására is lehet esélye” – vélekedett. „De szerintem – és sokak szerint – Schumacher nem volt kétszer jobb versenyző Ayrton Sennánál, aki „csak” három bajnoki címet és 41 versenyt nyert. Ugyanígy Sebastian sem kétszer olyan jó, mint például Fernando Alonso, hiába ért el fantasztikus sikereket az elmúlt négy évben.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!