Vágólapra másolva!
A 2015-ben visszatérő gyártó már az első évében győzelemre tör, ezért a lehető legjobb pilótákat szeretnék a McLarennél látni.

A Honda idén májusban jelentette be, hogy az új turbókorszak második évében, 2015-ben a McLaren partnereként visszatérnek a Forma-1-be. A japán gyártó 1988 és 1992 között már szállított erőforrásokat a McLarennek, és rengeteg közös sikerben volt részük: sorozatban négyszer sikerült megnyerniük a világbajnokságot, 1988-ban ráadásul egy kivétellel az összes futamon győzelmet arattak.

A Honda sportprogramjának főnöke, Jasuhisa Arai szerint az akkoriban elért sikerekhez nagyban hozzájárult, hogy a McLaren autóit olyan pilóták vezették, mint Ayrton Senna és Alain Prost. Ezért mindenképpen szeretné, ha a McLaren 2015-re is a lehető legjobb versenyzőket szerződtetné le. A csapat Jenson Buttonnal és Sergio Pérezzel teljesíti az idei szezont, s bár a brit helye 2014-re is biztosnak tűnik, a 2015-ös felállást egyelőre homály fedi.

Senna három világbajnokságot nyert a McLaren-Hondával Forrás: AFP

„A 80-as években természetesen nagyszerű időszakot éltünk át a McLarennel, hiszen Senna és Prost nagyon jó versenyzők voltak. Csodálatos éveket töltöttünk együtt” – nyilatkozta a Sky Sportsnak Arai. „Jelenleg viszont még teljesen bizonytalan, hogy kik lesznek a versenyzőink. Azon kell dolgoznunk, hogy remek pilótákkal és egy jól megszervezett csapattal térhessünk vissza.”

Arai azt sem titkolja, hogy a sportágból 2008 végén távozó Honda nem csak mellékszereplőként szeretne visszatérni a Forma-1-be. „Azért döntöttünk úgy, hogy 2015-ben újra részt veszünk a bajnokságban, mert teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a győzelem mellett. Már az első évünknek is ezzel a céllal fogunk nekivágni” – jelentette ki a japán, aki amiatt sem aggódik, hogy a Honda csak a turbómotorok második évében kapcsolódik be a küzdelembe.

A hírek szerint a McLaren már dolgozik azon, hogy 2015-re a lehető legerősebb csapatot állítsa össze. Martin Whitmarsh már a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén utalt arra, hogy a csapat szeretné visszaszerezni korábbi versenyzőjét, Fernando Alonsót, az erről szóló találgatások pedig Koreában is folytatódtak.

Múlt héten egy olyan híresztelés is felröppent, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn is a McLarennél folytathatja a pályafutását, de a németek ezt hétfőn tagadták. Arai elárulta, ő sem hallott a brit esetleges érkezéséről. „Ez engem is meglepett. Nem hiszem, hogy megtörténik” – mondta a spekulációkról.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!