Vágólapra másolva!
Az új szerkezetű abroncsok lehetővé teszik, hogy az előzetes tervekkel ellentétben a közepes és lágy keverékeket vessék be a Magyar Nagydíjon.

A Pirelli változtatott az előzetesen bejelentett gumiválasztásán a Magyar Nagydíj hétvégéjére: eredetileg a közepes és kemény keverékű abroncsokat vitték volna a Hungaroringre, most viszont úgy döntöttek, hogy a közepes mellett a lágy gumikat vetik be a magyar pályán.

A döntés oka, hogy a július utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő versenyen teljesen új gumikat vet be a Pirelli. A Silverstone-ban látott defektek után biztonsági okokból visszatérnek a 2012-es abroncsok szerkezetéhez, amelyet nagyrészt az idei gumikeverékekkel fognak ötvözni. A Pirelli egyik szóvivője szerint „a 2012-es szerkezethez való visszatérés azt jelenti, hogy Magyarországon nem lesz szükség ilyen kemény keverékekre.”

A Hungaroringen egyébként tavaly is a közepes és lágy gumikat használhatták a csapatok, az idei keverékek azonban alapvetően lágyabbak, mint a 2012-esek. A Pirelli döntését valószínűleg örömmel fogadja a lágyabb gumikkal jól bánó Lotus, ők ugyanis az eredeti gumiválasztás kihirdetésekor azzal vádolták a gyártót, hogy a szezon első felével ellentétben most már túl óvatosak a keverékek kiválasztásánál.

A Pirelli a Hungaroringen veti be az új abroncsait Forrás: Farkas Péter (Origo)

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!