Vágólapra másolva!
Michael Schumacher annak ellenére is elégedett volt a Belga Nagydíjon elért hetedik helyezéssel, hogy a verseny bizonyos szakaszában a második helyen is állt. A végén váltóhiba hátráltatta, ezért a célbaérést is szerencsének értékelte. A büntetése miatt az utolsó sorból rajtolt Nico Rosberg lemaradt a pontszerzésről, legszívesebben elfelejtené ezt a hétvégét.

Michael Schumacher a 13. helyről rajtolva jött előre egészen a második helyig az első etapjában, de a verseny végén meg kellett elégednie a hetedik hellyel. Azért esett vissza, mert a második etapban túlságosan elkoptatta a gumijait, emiatt be kellett iktatnia egy be nem tervezett második kiállást, és a végén a hatodik fokozat is elszállt a váltójából. Schumacher az első alkalommal Vettel előtt átvágva robogott ki a bokszba, amelyet a sportfelügyelők még vizsgálnak, bár a visszajátszásból úgy tűnt, talán a Red Bull versenyzője is épp ki akart állni, csak vetélytársa döntése miatt gondolta meg magát az utolsó pillanatban.

"Igazán élveztem a 300. versenyemet, jó móka volt azzal a sok csatázással. A végén realistának kellett lenni, pontot szerezni onnan, ahonnan rajtoltam, nem rossz" - nyilatkozta a hétszeres világbajnok. "Elég jól alakult a rajt, egykiállásos stratégiát követtünk. A végén ez nem működött elég jól, ezért úgy döntöttünk, hogy kimegyünk friss gumikért, és támadunk velük. Ha ezt nem tettük volna meg, talán még hátrébb végeztünk volna."

Forrás: AFP
Csapata még szombaton lepte meg Schumachert egy egyedi orrkúppal a 300. versenye alkalmából, az átadáson Bernie Ecclestone is megjelent. Az alkatrészre felírták az összes versenyét

"A második etapom első köreiben harcoltam Ricciardóval és pár másik sráccal, keményen kellett használnom a gumijaimat, ez eldöntötte, hogy újra be kell majd jönnünk" - tette hozzá. "Szerintem helyes döntés volt újra kereket cserélni, és harcolni az utolsó körökben a pozíciókért. De aztán el kellett ezt felejtenem, mert elvesztettem a hatodik fokozatot a váltóból, és szerencsés vagyok, hogy egyáltalán célba értem" - folytatta Schumacher.

A hétszeres világbajnok elárulta, hogy keményen dolgoznak a Mercedes fejlesztésén, Monza után már új alkatrészek fognak bekerülni a W03-ba. "Valószínűleg javul majd az autónk Monza után" - nyilatkozta az Autosportnak. "Eddig nem csináltunk vele túl sok mindent, ez folyamatban van, Monza után érkezik hozzá a következő csomag. Addig azzal kell főznünk, amink van, talán elmondhatjuk, hogy a mostani és az előző pálya nem feküdt az autónknak. Ehhez jön még, hogy a többiek előreléptek, mi meg egy helyben álltunk."

Az Autosport szerint lehetséges, hogy a Lotus dupla DRS-éhez hasonló légellenállás-csökkentő rendszeren dolgoznak a Mercedes gyárban, állítólag Rosberggel már teszteltek is pár ehhez kapcsolódó alkatrészt pénteken.

Forrás: AFP
Rosberg itt épp Ricciardo előtt, de a végén két hellyel mögötte végzett

Rosberget szintén egykiállásos stratégiával indították útnak Belgiumban, de neki is be kellett iktatnia egy második kiállást a verseny vége felé a túlzott gumikopás miatt. Így is feljött a 11. helyre a 23.-ról a rosszul beállított autóval, a pontszerzésről azonban lecsúszott.

"A váltócsere és a miatta kapott büntetés nélkül valószínűleg tudtam volna szerezni pár pontot ezen a hétvégén. Jól rajtoltam, tíz helyet előrejöttem a középmezőnybe. Egykiállásos stratégián voltunk, mert kockázatot kellett vállalnunk annak érdekében, hogy előrébb jöhessünk, de ez végül nem működött, ezért a végén még egyszer be kellett jönnünk a bokszba" - nyilatkozta.