Vágólapra másolva!
A 43 éves hétszeres világbajnok elárulta, hogy egy hónap múlva dönti el, visszavonul-e.

Michael Schumacher szerződése a Mercedesszel idén jár le, de a csapat már többször hangsúlyozta, hogy a folytatás csak a versenyző döntésén múlik. Korábban olyan találgatások láttak napvilágot, hogy talán már a nyári szünetben döntés születhet az ügyben, ám Schumacher Spában kijelentette, hogy még legalább egy hónapra van szüksége.

"Szerintem nagyon világosan kinyilvánítottuk egy ideje, hogy októberben tudunk majd jelzéseket adni" - nyilatkozta a hétszeres világbajnok, aki ezen a hétvégén vesz részt élete 300. F1-es futamán. Amikor arról kérdezték a csütörtöki FIA sajtótájékoztatón, hogy hány versenyt akar elérni, így válaszolt: "hogy mennyi lesz a végén, azt még ki kell találnunk. Még nem tudom, de legalább ennek a szezonnak a végéig számolni kell majd."

Bár az idény során rengetegszer kellett műszaki hiba miatt feladnia versenyt, Schumacher továbbra is bízik a Mercedesben. "Vannak azok a pillanatok, amikor a dolgok ellened fordulnak, ezért meg kell említenem, hogy a mercedeses srácok a teljes bizalmamat élvezik. Megteszik a legtöbbet, ami tőlük telik, de ilyenek néha megtörténnek. Nem agyalok sokat ezeken, már korábban tudtam, hogy idén nem fogunk a világbajnokságért harcolni, tehát a veszteség nem nagy. Ha harcban állnék az elsőségért, sokkal jobban zavarna" - tette hozzá.

"Már előre tekintek, a szezon hátralévő futamaira. Sok mindenen kell még keresztülmennünk, sokat kell fejlődnünk, nyomnunk kell a gázt, hogy egy egészséges lépést tegyünk előre" - fejezte be Schumacher.

Csapattársa, Nico Rosberg szerint a Mercedes istálló tanult a hibákból, amelyek a mostani hullámvölgyet okozták. A fiatal német a szezon első felében, különösen a Kínában aratott győzelme után még akár világbajnoki esélyesnek is tekinthető volt, az utóbbi öt versenyen viszont csak 18 pontot gyűjtött, így alighanem le kell mondania a bajnoki címről. Egyes vélemények szerint a Mercedes azért maradt le a többi élcsapattól, mert erőforrásai nagy részét a Pirelli gumik megértésére fordította autófejlesztés helyett.

Forrás: Mercedes GP

"Megértettünk pár okot azok közül, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy egyeseknek sikerült kissé elhúzniuk tőlük" - nyilatkozta Rosberg az Autosportnak. "Az okok közül pár nem ért minket váratlanul. Az a lényeg, hogy megértsük a helyzetet, és javítani tudjunk rajta. Sok dolog, amin dolgoztunk, hosszú távra szól, és idővel javítani fog a teljesítményünkön. Annyi történt, hogy most kicsit visszaestünk" - folytatta.

Rosberg hatszor az első hétben végzett a Kínai Nagydíj után az Európa Nagydíjig, azóta viszont küszködik azzal, hogy visszanyerje jó formáját, ami miatt kissé csalódott. "Nehéz ezzel megbékélni. Tényleg azt hittem, hogy végig versenyben lehetek a világbajnokságért. Onnantól kezdve visszaestünk, nem túl kellemes ez a tapasztalat" - ismerte el.

Rosberg nem tudja, hogy a W03 milyen teljesítményre lesz képes Belgiumban, mert az autó idén főleg azokon a pályákon - leginkább pont nálunk, a Hungaroringen - szenvedett, ahol hosszú kanyarok vannak, és itt a második szektorban vannak hasonlók. "A gyors kanyarok nem tartoztak az erősségeink közé, ezért nem tudom, mit várjak."