Vágólapra másolva!
A vasárnapi Williams-boksztűz után már egy sérültet sem kezelnek Spanyolországban, az utolsó szerelő is hazatért Nagy-Britanniába. A tűz okát még vizsgálják, a csapat informatikai rendszereiben komoly kár esett.

Beárnyékolta Pastor Maldonado barcelonai győzelmét, hogy a csapatfotó elkészítése után tűz ütött ki a Williams bokszában. A balesetben többen is enyhe sérüléseket és füstmérgezést szenvedtek, hosszabb kezelésre azonban csak a Williams egyik szerelője szorult. Két nap után őt is kiengedték a kórházból, már visszatért Nagy-Britanniába, ahol folytatódik kezelése.

Mark Gillan, a Williams főmérnöke szerint a szerelő állapota stabil, jó hangulatban tért haza. A tűz okát továbbra is vizsgálja a csapat, de valószínűleg akkor keletkezett, amikor az üzemanyagot készítették elő szállításra. "A vizsgálatot a helyi hatóságokkal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel közösen végezzük" - nyilatkozta Gillan. "A károk pontos értékéről addig nem tudunk biztosat mondani, amíg az autók és a felszerelés megmaradt része nem érkezik vissza a gyárba. Amit tudunk, hogy a számítástechnikai berendezéseink erősen megrongálódtak." A crash.net értesülései szerint a kár eléri a hárommillió fontot. az még nem tisztázott, hogy az egyetlen garázsban álló autó, Bruno Sennáé mennyire sérült.

Forrás: AFP

A Williamsnek több csapat, köztük a McLaren is segítséget ajánlott, a wokingiak szívesen kölcsönadnak bármilyen felszerelést, amire a kék-fehéreknek a tűz miatt szükségük lehet. "Készen állunk segítő kezet nyújtani a Williamsnek, kölcsönadunk bármilyen felszerelést, amire a csapatnak szüksége lehet a jövő heti monacói versenyen" - mondta a McLaren egyik szóvivője.

Gillan hálás a segítségért, szerinte a csapatnak nem lesz egyszerű felkészülnie Monte-Carlóra. "A spanyolországi győzelem után nagy reményekkel utazunk Monacóba, de elképesztő mennyiségű munkát kell elvégeznünk a tűz miatt."