Vágólapra másolva!
Hétfőn hivatalosan bejelentették, hogy a csapat elnevezése Mercedes AMG Petronas Formula 1 Teamre változott. Ebből az új elem az AMG, a gyár hivatalos tuningcégének a neve.

Az 1967-ben alapított AMG már hosszú ideje foglalkozik Mercedesek tuningolásával, 1990 óta számít a Mercedes hivatalos tuningpartnerének, és 1999 óta már a többségi tulajdonosa is a neves autómárka. A 90-es évektől kezdve a Mercedes legsportosabb típusai már kivétel nélkül AMG névvel jelentek meg a piacon, két éve pedig már az első önállóan fejlesztett sportkocsiját, az SLS AMG-t is bemutatta az affalterbachi székhelyű cég.

"Az új csapatnevünk egyesíti az AMG és a Mercedes-Benz ezüstnyilak büszke hagyományait a motorsport csúcsán" - nyilatkozta Norbert Haug, a Mercedes motorsport főnöke. "Ez egy további erős jele annak a stratégiai elkötelezettségnek, amit a Mercedes-Benz a Forma-1 iránt táplál. A Brazil Nagydíj rajtrácsán állt 24 versenyzőből 16-nak volt vagy van kapcsolata a Mercedes-Benzzel."

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy bejelenthettük az új nevünket ma. Ez egy újabb erős teljesítményelemet ad hozzá a csapatunk identitásához" - tette hozzá Ross Brawn csapatfőnök.

"A gyárban egy ideje már a 2012-es kihívásra fókuszálunk, világos, hogy az az ambíciónk, hogy előrébb lépjünk a rajtrácson jövőre. Ahogy mindig, a téli fejlesztés és gyártási procedúra egy kompromisszum aközött, hogy megpróbálunk időt szakítani arra, hogy megtaláljuk a gyárban a teljesítményt, és hogy időt fordítsunk arra is, hogy ezt a teljesítményt hozzuk már az előszezoni tesztek alatt."

A névváltással egyszerre a csapat bejelentette, hogy a jövő évi autója, az F1 W03 csak a második előszezoni tesztre, február 21-ére fog elkészülni. "Hisszük, hogy a döntés, amely szerint az autót csak a második téli teszten fogjuk kipróbálni, a megfelelő kompromisszumot jelenti a tervező és fejlesztő részlegünk számára az F1 W03-mal" - tette hozzá Brawn.

Forrás: Mercedes GP
A csapat főhadiszállása az angliai Brackley-ben