Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel arra célzott egy interjúban, ha a helyzet úgy hozná, akkor átengedné a győzelmet Webbernek a hátralévő három futamon.

A hátralévő futamoknak komoly tétje már nincs, hiszen Sebastian Vettel már megszerezte az egyéni világbajnoki címet, a Red Bull pedig a konstruktőrök között diadalmaskodott. Az egyetlen szépségfolt a bajnokcsapat teljesítményén az idén még győzelem nélküli Mark Webber helyzete, aki jelenleg csupán a 4. helyen áll a pilóták között, 13 ponttal lemaradva a második Jenson Buttontól.

"Három versennyel a vége előtt a legjobb eredményben reménykedünk magunk, és a csapat számára" - mondta Vettel az AFP hírügynökségnek. Amikor azt kérdezték, hogy feladna-e egy győzelmet, hogy csapattársa felállhasson a dobogó legfelső fokára, így válaszolt: "Igen, minden bizonnyal."

"Webbernek nagyon erős éve volt, azt szeretnénk, ha megszerezné a második helyet az egyéni világbajnokságon"- tette hozzá Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. "Annyi célunk van még ebben a szezonban, hogy győzelemhez juttassuk, és, hogy stílusosan fejezzük be az idényt."