Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők a futam után megrótták Michael Schumachert a Sergio Pérezzel történt ütközésért. A német szerint az okozta a balesetet, hogy ellenfele a vártnál hamarabb vette el a gázt a 8-as kanyar előtt.

A sportfelügyelők a Szingapúri Nagydíj után megróvásban részesítették Michael Schumachert, amiért a verseny 29. körében hátulról belerohant Sergio Pérez Sauberjébe. A hétszeres világbajnok, aki az ütközés következtében a falban kötött ki, utólag versenybalesetnek minősítette az esetet.

"Én rendben vagyok. Alapvetően az történt, hogy ő túl hamar vette el a gázt, és erre én nem számítottam. Megpróbáltam elmenni mellette a belső íven, mert sokkal lassabb volt nálam. Sajnos nem értettük meg egymást. Kár érte" - nyilatkozta még a futam alatt a BBC-nek.

Pérez a baleset után folytatni tudta a versenyt, ám defektet kapott, ezért kénytelen volt kilátogatni a bokszba. "Szerintem Michael túl optimista volt, hogy ezt megpróbálta" - fogalmazott később.

A megróvásoknak egyébként ettől a szezontól kezdve a korábbinál nagyobb jelentőségük van, amennyiben ugyanis a versenyző egy évben hármat összegyűjt belőlük, automatikusan öt rajthelyes büntetést kap a következő futamra. A németnek ez volt az első figyelmeztetése idén.

Nézze meg a balesetet videón!