Vágólapra másolva!
Franz Toston kifogott a Szingapúri Nagydíj trükkös menetrendje, így véletlenül megszegte az "éjjeli" munkára vonatkozó tilalmat, ami ezúttal reggel 9-től délután 3-ig volt érvényben.

A csapatok és a versenyzők az éjszaka rendezett Szingapúri Nagydíj hétvégéjén európai idő szerint dolgoznak, vagyis dél körül kelnek, és csak kora hajnalban fekszenek le. A saját kényelmük érdekében kitalált trükkös menetrend azonban néha rajtuk is kifog, ahogy ezt a Toro Rosso csapatfőnöke is megtapasztalhatta.

Az idén bevezetett éjszakai munkára vonatkozó tilalom szerint a csapattagoknak az első szabadedzés előtt kilenc órával el kell hagyniuk a pályát, és csak három órával előtte térhetnek vissza. Szingapúrban azonban az "éjszakai" tilalom időtartama reggel 9 és délután 3 közé esik - valószínűleg ez zavarta meg Franz Tostot, aki péntek délután a megengedettnél korábban érkezett a pályára, hogy megkezdje a munkát.

A Toro Rossónak büntetésre nem kell számítania, mivel az istállók az évad során négyszer felmentést kaphatnak a szabály alól. Idén egyébként már a Red Bull, a Renault és a Hispania is megszegte a tilalmat, azonban még senki nem lépte át ezt a négyalkalmas keretet.