Vágólapra másolva!
Nagy tehertől szabadult meg Sébastian Buemi a Magyar Nagydíjon elért nyolcadik helyével, a svájci nagyobb biztonságban érzi magát.

Bármikor lecserélheti a Toro Rosso Sébastian Buemit vagy Jaime Alguersuarit, a HRT-nél tapasztalatokat gyűjtögető Daniel Ricciardo ugrásra készen áll. Buemi a Magyar Nagydíjon nyolcadik lett, a svájci szerint az eredménynek köszönhetően már kisebb rajta a nyomás.

Buemi a 23. helyről vágtatott előre, teljesítményét karrierje egyik legjobbjaként értékelte. "Így már elviselhetőek lesznek a vakáció hetei" - nyilatkozta Buemi, utalva arra, hogy sorsa nem a saját kezében, hanem a Red Bulléban van. "2013-ig szól a szerződésem, ez biztos. Eddig szabadon rendelkeznek velem, bármelyik csapatukba betehetnek. Magyarországi teljesítményemmel elégedettek voltak, úgyhogy a hangulatom jó."

Buemi szerint csapattársa, Alguersuari annál inkább aggódhat. "Minden időmérőn és versenyen harcolok azért, hogy előtte végezzek. 11 versenyen nyolcszor vertem meg, ez azért nagyon pozitív dolog."

Forrás: Scuderia Toro Rosso