Vágólapra másolva!
A Mercedes GP fiatalabbik pilótája nálunk ünnepli majd a 100. Forma-1-es versenyét.

Nico Rosberg a Williamsnél kezdte Forma-1-es karrierjét 2006-ban, azóta egy versenyt sem hagyott ki, és már nincs is messze édesapjától, Keke Rosbertől, aki 114 versenyt teljesített karrierje során.

99 versenye alatt Rosberg eddig egy második helyezést és négy harmadik helyezést szerzett, de védelmében fel kell hozni, hogy még egyszer sem ült győzelemre esélyes autóban.

"Magyarország lesz a 100. nagydíjam, ami őrülten hangzik, hiszen édesapám egész karrierje során 114 versenyen ment" - nyilatkozta Rosberg az ESPNF1-nek. "Ez egy szép szám, de a statisztikák nem olyan fontosan számomra. Már nagyon várom a versenyt Magyarországon, mert nagyon szeretem a Hungaroringet, remélem, jobb versenyem lesz, mint 2010-ben, amikor nem tudtam befejezni a futamot."

Rosberg reméli, hogy vasárnap jobban ki tudja majd aknázni az autóban rejlő lehetőségeket, mint Németországban, ahol a remek edzéseredmény után a versenyen küszködött a kocsival.

"Dolgoznunk kell a versenybeállításokon, hogy lássuk, milyen előrelépést tudunk elérni, mert Németországban jobb autóm volt az időmérőn, mint a versenyen. Biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk csinálni, és egy újabb lépést tehetünk a jó irányba" - tette hozzá a Mercedes GP pilótája.